Nogomet

Tomić: 'Hrvatski dragovoljac je prva od 17 prepreka na putu do vrha'

Branimir Korać • četvrtak, 11.02.2021.
Tomić: 'Hrvatski dragovoljac je prva od 17 prepreka na putu do vrha'

Nastavak sezone u Drugoj HNL bit će vrlo uzbudljiv. Liga je izuzetno izjednačena, a velika je gužva i na vrhu i na dnu. U svakom slučaju očekuje nas žestoka bitka do samog kraja...

Nastavlja se natjecanje u Drugoj HNL, a drugi dio sezone u Zmijavcima otvaraju domaća Croatia i Hrvatski dragovoljac. Riječ je o najzanimljivijoj utakmici kola, dvoboju dvije momčadi koje pretendiraju i na HT Prvu ligu.

Na vratima Croatije od početka sezone stoji još uvijek mladi vratar Tomislav Adolf Tomić, izdanak Splitove škole nogometa i član one sjajne generacije koja je osvojila naslov prvaka Hrvatske.

"Od svih nas Kristijan Jakić je zasad napravio najveći iskorak i on je sada u Dinamu. Božo Mikulić je bio u Hajduku, Luka Grubišić isto, Matej Jukić u Slaven Belupu... Gdje je zapelo? Svi smo mi djeca Splita i dok god smo mogli birati, birali smo Split. Na žalost dogodilo se s klubom to što se dogodilo i sve to je nekako utjecalo na dobar dio karijera", priča nam Tomić.

Tomić je imao i dvije teže ozljede te je ključan bio odlazak u Hrvace gdje je sam sebi dokazao da može i nakon njih braniti dobro.

"Dogodile su mi se te dvije teže ozljede koljena i ramena i htio sam vidjeti hoću li moći ponovno braniti, hoću li se u glavi uspjeti vratiti na gol. Odlučio sam prihvatiti ponudu Hrvaca i probati kroz Treću HNL, problema s ozljedom nije bilo, ostao sam zdrav i to je bio pravi potez. Branio sam dobro, osvojili smo i Županijski kup pobjedom protiv drugoligaša Solina i nakon toga stigao je poziv iz Croatije."

U ovu sezonu je ušao kao prvi vratar Croatije, a tijekom zime s Croatijom je na Poljudu remizirao protiv Hajduka 1:1 u generalnoj probi Splićana pred nastavak sezone.

"Taj osjećaj je bio fantastičan, najviše zbog samog Poljud i igranja na njemu nego zbog samih Hajdukovih igrača. Na njih se nisam toliko obazirao, ali bio sam stvarno pod dojmom nastupa na tom stadionu."

Možda će i češće posjećivati Poljud ako Croatia izbori ulazak u HT Prvu ligu. Zahtjev za licencu je predan, a trenutno je na petom mjestu na ljestvici s pet bodova manje od vodećeg Hrvatskog dragovoljca.

"Ambicija za ulazak u HT Prvu ligu postoji, mi se tome nadamo i težit ćemo prema tom cilju. A hoćemo li u tome i uspjeti, vidjet ćemo."

Puno toga mogla bi otkriti upravo prva utakmica u nastavku sezone, u Zmijavce dolazi vodeći Hrvatski dragovoljac.

"Imamo odmah derbi na početku i tu ćemo vidjeti gdje smo. Tko god nam dođe u goste, na našem ravnjaku nije favorit. Uvijek trebamo ići na pobjedu, a Hrvatski dragovoljac je prva od 17 prepreka na putu do vrha. Ostali su nam dužni, tamo smo u prvom kolu izgubili 1:0, nadigrao nas je i BSK u drugom kolu, nije da tražim albi, ali još smo osjećali posljedice koronavirusa."

Raspored je težak i Croatia kreće odmah protiv konkurenata za visok plasman.

"Igrom slučaja Hrvatski dragovoljac je trenutno vodeći, ali baš kažem igrom slučaja. Ovo je liga u kojoj svatko svakog može pobijediti, nema favorita kao što su ranije bili Gorica, Varaždin ili Šibenik, svi smo tu negdje i sve je otvoreno."

Croatia je jedina momčad koja je upisala sve pobjede protiv drugih momčadi Dinama, Hajduka i Osijeka. Osječani su ostavili najbolji dojam na Tomića.

"Mislim da je njihova druga momčad najbolja što jako dobro pokazuje i sama tablica. U Osijeku se stvarno radi najbolje s tim igračima koji igraju za B momčad."

Planovi za budućnost?

"Prvi cilj je odraditi posao s Croatijom, a onda ćemo vidjeti. Volio bih napraviti i dodatni iskorak, ali sada mi je samo Croatia u glavi i kako završiti sezonu na što bolji način. Kasnije ćemo vidjeti što će vrijeme donijeti."

Prva HNL ili inozemstvo?

"Najviše bih volio da mi je sljedeći korak Prva HNL, ali ako to bude inozemstvo, nema problema."

Jedan od mlađih i perspektivnijih vratara Druge HNL i sigurno jedan od razloga zašto je Croatia ovako visoko. Čini se kako je u Zmijavcima pronašao pravu formu i priliku za napredak.

FOTO: Marijan Šabić

Supersport Prva NL

1Zrinski 2844:13+3169
2Šibenik 2857:17+4067
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2832:40-837
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!