Tenis

Donna Vekić fantastičnim preokretom prošla u osminu finala!

Matej Kačan • subota, 13.02.2021.
Donna Vekić fantastičnim preokretom prošla u osminu finala!

Pravu dramu nam je u trećem kolu Australian Opena ponudila jedina hrvatska predstavnica u singlu Donna Vekić. Ona je Kaiju Kanepi svladala s 2:1 nakon što je nadoknadila 0-1 i 0:3 u drugom setu, a spasila je i meč loptu...

Promjenjivu igru, ali i ogromnu mentalnu snagu pokazala je Donna Vekić u trećem kolu Australian Opena. Kaia Kanepi nije bezazlena protivnica iako je 65. igračica svijeta, a to je i pokazala u drugom kolu kad je izbacila Sofiju Kenin.

I ovdje je Estonka bila na pragu novog iznenađenja i izbacivanja nositeljice, ali se Vekić nije predala ni u trenucima najmanjih šansi. Oni su stigli u drugom setu nakon što je u prvom Donna propustila break šansu pri 3:3, a onda je izgubila svoj servis i set u dvanaestoj igri za 7:5.

Kao da je to uzdrmalo Vekić koja odmah na početku drugog seta gubi servis i Kanepi ima 3:0 i samo treba servirati do kraja. No, Donna se budi i odgovara sa svoja tri osvojena gema u nizu uz uzvraćen break. Posebnu dramu donose deveti i deseti gem.

Pri 4:4 na servisu Kanepi je Vekić došla do 15:40, a sve se pretvara u trakavicu i maraton od gema gdje nakon spašenih pet break lopti i 16 odigranih poena Kanepi ipak ima 5:4, a onda na servisu Vekić dolazi do 30:40 te ima i svoju prvu priliku za meč. To joj je bila i jedina jer Vekić spašava, odlazi se u tie-break gdje je Hrvatica sigurna sa 7:2.

Treći set opet kreće nesigurnih servisa te u prvih pet gemova imao četiri breaka gdje se sve izjednačilo s po dva na svakoj strani i nakon tog turbulentnog razdoblja nitko nema veliku prednost. Servisi su se potom stablizirali, ali u desetoj igri Vekić prvo dolazi do 30:40 i prve meč lopte koju je Kanepi spasila, ali nema šanse na onoj pri prednosti za Vekić i hrvatska tenisačica kompletira veliki preokret.

Meč je u statistici po gotovo svemu bio skoro pa izjednačen, ali se čini da je Donna u ključnim trenucima pronašla svoju snagu i najbilju igru. Vekić je i manje griješila, neforsiranih pogrešaka je imala 10 manje od protivnice i tako je nadoknadila šest winnera manje od Kanepi. U osmini finala Donnu čeka Jennifer Brady.

Australian Open, 3. kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 22) - Kaia Kanepi (Estonija) 5:7, 7:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!