Tenis

Dodig i Polašek lako u treće kolo

Matej Kačan • subota, 13.02.2021.
Dodig i Polašek lako u treće kolo

Nakon Pavića i Mektića, ni Ivan Dodig nije imao problema u drugom kolu Australian Opena za parova. On i Filip Polašek su sa sigurnih 2-0 za samo sat i 20 minuta igre izbacili britanski par Bambridge/Inglot...

Niti britanska kombinacija Lukea Bambridgea i Dominica Inglota nije bila dovoljna da se zaustave deveti nositelji Australian Opena, Ivan Dodig i Filip Polašek. Iskusni Hrvat i Slovak su s 2-0 u setovima preskočili i prepreku u drugom kolu.

Sve skupa je trajalo sat i 20 minuta u kojima su Dodig i Polašek pokazali tek jedan trenutak slabosti koji su brzo prebrodili te su vrlo sigurno slavili. U prvom setu je hrvatsko-slovački par došao do jedne šanse za break i to je iskoristio odmah, pri 15:40 u trećem gemu je oduzet servis Britancima.

Dodig i Polašek su tu prednost i mirno zadržali do 6:4, a drugi set kreće vrlo mirno i sa sigurnim početnim udarcima traje do desetog gema i jedine krize. Bambridge i Inglot su u tim trenucima na protivničkom servisu stigli do 5:40 i dvije set lopte za izjednačenje.

No, Dodig i Polašek pokazuju snagu te uzimaju tri poena u nizu, a onda nakon još jednog izjednačenja i prednosti ipak osvajaju svoj servis gem. Odmah potom su pokazali snagu na protivničkom servisu, došli do 15:40 i iskoristili drugu break loptu za 6:5 te su mirno odigrali svoj posljednji gem za 7:5 nakon prve i jedine meč lopte.

U osmini finala Dodig i Polašek čekaju bolje iz dvoboja Melo/Tecau - Albot/Evans. Ako sedmi nositelji Melo i Tecau pobijede, Dodig će se susresti s Brazilcem s kojim je odigrao neke sjajne sezone i turnire u paru.

Australian Open, 2. kolo parova:
I. Dodig/F. Polašek (9) - L- Bambridge/D. Inglot 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!