Vodeni sportovi

Hrvatska poduka Nizozemskoj, razlika u kvaliteti ogromna

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.02.2021.
Hrvatska poduka Nizozemskoj, razlika u kvaliteti ogromna

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je visoku pobjedu u drugom kolu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre. Igrala je protiv domaćina turnira Nizozemske i slavila 25:8...

Danas smo se još jednom uvjerili kako si Hrvatska nije smjela dopustiti da uopće bude na ovom turniru u Nizozemskoj. I dok ostale elitne reprezentacije odmaraju, čekaju Olimpijske igre, Hrvatska je u opasnosti da ne vidi Tokio.

Što se tiče same kvalitete reprezentacija, tu ne bi smjelo biti problema, Hrvatska je apsolutni favorit za plasman u Tokio, ali onaj nevidljivi protivnik prijeti više od većine reprezentacija. Poznato je pravilo o tri pozitivna testa, FINA tu nema milosti i nakon trećeg testa izbačen si s turnira. Tri "strikea" i gotov si.

To su najbolje spoznali Turci koji su prva, nadamo se i zadnja žrtva te su izbačeni.

Hrvatska zasad nema tih problema, odradila je dva susreta prema očekivanjima pa je prvo pregazila Rumunjsku, a zatim i Nizozemsku i to s visokih 25:8.

Kolika je razlika u kvaliteti ne pokazuje samo rezultat već i činjenica da je Hrvatska imala čak 11 udaraca u okvir gola nego Nizozemska.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Luka Bukić sa šest golova i Maro Joković s četiri gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!