Zimski sportovi

Zubčić: 'Sretan sam i ponosan na sebe i ekipu'

Matej Kačan • utorak, 16.02.2021.
Zubčić: 'Sretan sam i ponosan na sebe i ekipu'

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić bio je vrlo zadovoljan nakon osvojenog srebra u paralelnom veleslalomu. Zubčić je istaknuo ponos na ostvareni rezultat...

Osam godina nakon srebra Ivice Kostelića, Hrvatska ima novu medalju na skijaško SP. Opet je medalja srebrnog sjaja, a ovaj put ju je osvojio Filip Zubčić u paralelnom veleslalomu u Cortini D'Ampezzo. Zubčić je nakon uspjeha bio vrlo zadovoljan:

"Stvarno smo jako lijepo otvorili ovo Svjetsko prvenstvo. Iskreno, nije moglo biti bolje jer nisam ni previše očekivao danas od paralela, pošto nismo previše to ni trenirali niti dali previše pažnje toj utrci. Međutim, odlično sam odradio, kvalifikacije možda malo slabije, i evo, stvarno sam jako sretan, ponosan na sebe i na cijelu moju ekipu", kazao je Zubčić za HRT.

Zubčić je na putu do prve hrvatske medalje nakon osam godina nanizao Stefana Luitza, Rivera Radamusa i Loica Meillarda, dok ga je u finalu svladao Mathieu Faivre. No, ljutnja zbog slabijeg nastupa u finalu je brzo prošla.

"Odmah sam zaboravio te kvalifikacije, stvarno sam bio ljut kako sam tamo odskijao, ali sam znao da je sve moguće na trci jer zato i jesu kvalifikacije tu, da se kvalificiraš, a trka je da 'razvališ'. I evo, to sam uspio, možda malo slabija vožnja u toj finalnoj rundi, međutim, medalja je medalja", zaključio je Zubčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!