Vodeni sportovi

Barakude u trećoj četvrtini slomile Francusku i slavile

Matej Kačan • utorak, 16.02.2021.
Barakude u trećoj četvrtini slomile Francusku i slavile
Foto: Pixsell

Hrvatska vaterpolska reprezentacija došla je i do treće pobjede u trećem nastupu na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu. Francuska je u prvom poluvremenu pružila dobar otpor, ali je Hrvatska ipak slavila...

Sjajna treća četvrtina bila je dovoljna Hrvatskoj za odvajanje i slamanje Francuske u trećem susretu na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu. Francuzi su stvorili najviše problema Barakudama i u prvom su poluvremenu bili ravnopravan protivnik.

Francuska je u susret ušla bolje te je iskoristila spor početak Hrvatske i preko Canonnea i Babića vodi 2:0. No, Luka Bukić i Josip Vrlić brzopotezno vraćaju Hrvatsku u utakmicu, a Loren Fatović 42 sekunde do kraja prve četvrtine dovodi Hrvatsku u prvo vodstvo.

No, Barakude nisu uspjele u tim trenucima slomiti Francusku koja je žilava i odolijeva do poluvremena. Nakon još jednog gola Babića i Fatovića, Francuzi preko Thomasa Vernouxa rade 2:0 seriju i vraćaju se u vodstvo koje ipak do poluvremena poništava iskusni Andro Bušlje pogotkom iz igrača više.

Nakon izjednačenog rezultata na poluvremenu, susret je odlučila 4:0 serija Hrvatske u trećoj. Miloš, Joković, Bukić i Garcia su zabijali dok je obrana funkcionirala, a Bijač zaključao vrata te se lakše diše na ulasku u četvrtu usprkos pogotku Francuza u zadnjoj sekundi četvrtine za 10:7.

U prve tri minute četvrte dionice na svakoj strani padaju po dva pogotka te Joković i Fatović ne dozvoljavaju da se Francuzi približe i krenu u neku ludu seriju koja bi ugrozila hrvatsko vodstvo. Veliku priliku za povratak Francuzi propuštaju pri 12:10 kad su imali napad za minus jedan, ali su izgubili loptu, a Fatović u kontri iznuđuje penal koji posprema Bukić za 13:10 i povratak na tri razlike.

Taj je rezultat ostao na semaforu i do posljednje minute te sučevog zvižduka i Hrvatska je mirno iskontrolirala rezultat do kraja za treću pobjedu i skok na vrh ljestvice. O prvom mjestu odlučivat će susret s Njemačkom u srijedu. Loren Fatović i Luka Bukić vodili su Hrvatsku s po tri pogotka.

Kvalifikacijski turnir, Rotterdam:
Hrvatska - Francuska 13:10

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!