Zimski sportovi

Sjajna Lara Gut Behrami uzela svjetsko zlato u veleslalomu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.02.2021.
Sjajna Lara Gut Behrami uzela svjetsko zlato u veleslalomu

Lara Gut-Behrami svjetska je prvakinja u velesalomu. Ona je u dramatičnoj utrci u Cortini uzela zlato s dvije stotinke prednosti nad Amerikankom Mikaelom Shiffrin...

Lara Gut-Behrami u dramatičnoj završnici uzela je zlatno odličje u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini. Nakon prve vožnje bila je treća, ali odlično odrađenom drugom vožnjom završila je na vrhu.

Nakon prve vožnje razulike na vrhu bile su male pa je tako Gut-Behrami za tada vodećom Mikaelom Shiffrin zaostajala svega osam stotinki, ali situacija se promijenila u drugu vožnju.

Odličan posao u drugoj vožnji napravila je Austrijanka Katharina Liensberger koja je ušla u cilj kao vodeća s čak 64 stotinke prednosti nad Alice Robinson.

Zatim je na stazu izašla Gut-Behrami i za devet stotinki ostvarila bolje vrijeme. Druga iz prve vožnje, Nina O'Brien, nadala se uopće prvom postolju u karijeri, ali napravila je poveću pogrešku i završila kao deseta. Gut-Bwehrami nije prestigla niti Shiffrin koja je ušla u cilj kao druga s dvije stotinke zaostatka.

Leona Popović napredovala je za tri mjesta u drugoj vožnji te završila kao 25.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!