Zimski sportovi

Zubčić 11. nakon prve vožnje, Kolega slabiji, Pinturault uvjerljiv

Matej Kačan • petak, 19.02.2021.
Zubčić 11. nakon prve vožnje, Kolega slabiji, Pinturault uvjerljiv

Nakon prve vožnje muškog veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Cortini D'Ampezzo je uvjerljivo prvi Alexis Pinturault. Francuz je pomeo konkurenciju, a Filip Zubčić je 11. s dvije sekunde i 12 stotinki zaostatka...

Francuski skijaš Alexis Pinturault najbolje je od veleslalomaša iskoristio teže uvjete na stazi u prvoj vožnji i činjenicu da je baš njegov trener postavio prvu vožnju veleslaloma na skijaškom SP. On je stazu koja je u gornjem dijelu bila zatvorenija i zaleđena prošao bez greške za minutu, 17 sekundi i 55 stotinki.

Koliko je uvjerljiv bio Pinturault govori činjenica da drugoplasirani Luca De Aliprandini zaostaje 40 stotinki, a već peti u poretku Loic Meillard zaostaje velikih sekundu i 25 stotinki. Uvjeti na stazi su bili posebno teški za prve skijaše pa je Marco Odermatt kao prvi na startu počinio veliku grešku na srednjem dijelu te je izletio.

Kao drugi je krenuo Filip Zubčić koji je na istim vratima kao i Odermatt počinio sličnu grešku, ali je ostao na stazi i osim toga je odvozio jako dobro te je prije druge vožnje 11. s dvije sekunde i 12 stotinki zaostatka za Pinturaultom.

Treći je Nijemac Alexander Schmid, dok je četvrti Mathieu Faivre koji je također iskoristio poznatu postavku francuskog trenera za 58 stotinki zaostatka za vodećim. Od Hrvata je nastupio i Samuel Kolega koji je sa startnim brojem 53 zauzeo 30. mjesto i čeka rasplet ostatka utrke za ulazak među 60 i drugu vožnju.

Kolega je za Pinturaultom zaostao šest sekundi i 30 stotinki, ali je završio vožnju, što se ne može reći za čak 22 skijaša koji su započeli. U drugu vožnju ulazi 60 skijaša, ali prvih 30 ide obrnutim redoslijedom kao što je uobičajeno. Ostali od 31. do 60. mjesta će na stazu nakon Pinturaulta.

Skijaško SP, veleslalom (M), prva vožnja:
1. Alexis Pinturault (FRA) 1:17.55
2. Luca De Aliprandini (ITA) +0.40
3. Alexander Schmid (NJE) +0.56
4. Mathieu Faivre (FRA) +0.58
5. Loic Meillard (ŠVI) +1.25
...
11. Filip Zubčić (HRV) +2.12
Samuel Kolega (HRV) +6.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!