Tenis

Osaka sigurno protiv Brady za titulu u Australiji!

Matej Kačan • subota, 20.02.2021.
Osaka sigurno protiv Brady za titulu u Australiji!

Naomi Osaka pobjednica je prvog Grand Slama sezone. Japanska tenisačica je osvojila Australian Open te je stigla do svoje četvrte Grand Slam titule u karijeri...

Japanska tenisačica Naomi Osaka pobjednica je prvog Grand Slama sezone. U Australian Openu je Osaka s vrlo sigurnih 2-0 u setovima svladala Amerikanku Jennifer Brady te je stigla do svoje četvrte Grand Slam titule i druge titule u Australiji.

Nakon US Opena 2018. i 2020. te Australije 2019., Osaka je uzela i Australian Open 2021. te je slavila na zadnja dva Grand Slama i tako pokazuje da je trenutno vjerojatno najbolja tenisačica svijeta iako WTA lista govori da je treća.

Brady je na terenu izdržala sat i 19 minuta, ali nije imala pravu priliku. Najbolju šansu za neko vodstvo je imala pri 4:4 u prvom setu nakon što je već vratila break zaostatka te je imala 30:40 i break loptu za 5:4, ali je to prosula, a onda izgubila svoj servis za 6:4 i 1-0 za Osaku.

Drugi set je bio jednosmjerna ulica, japanska je tenisačica krenula suvereno s dva breaka i 4:0, a Brady je uspjela nadoknaditi tek jedan servis za 4:2. No, do kraja Osaka servira sigurno, ne nudi protivnici nijednu priliku za povratak u meč i lako koristi svoju prvu i jedinu meč loptu za pobjedu i titulu.

Australian Open, finale (Ž):
Naomi Osaka (Japan, 3) - Jennifer Brady (SAD, 22) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!