Zimski sportovi

Liensberger vodi nakon prve vožnje, Popović 26., Komšić odustala

Matej Kačan • subota, 20.02.2021.
Liensberger vodi nakon prve vožnje, Popović 26., Komšić odustala

Nakon prve vožnje ženskog slaloma na skijaškom SP vodi Katharina Liensberger. Među najboljih 30 je i jedna hrvatska skijašica, Leona Popović će u drugu vožnju s 26. mjesta...

Hrvatska će imati predstavnicu među 30 najboljih u drugoj vožnji ženskog slaloma na skijaškom SP u Cortini D'Ampezzo. Leona Popović je sa startnim brojem 29 uspjela odvoziti solidnu vožnju te će u drugu vožnju ići s 26. mjesta.

Tri sekunde i 19 stotinki je bolja od nje vodeća Katharina Liensberger koja je prva krenula sa starta i odradila je vožnju za 48 sekundi i 48 stotinki, a odmah iza nje se smjestila Petra Vlhova koja je krenula druga i zaostala je 30 stotinki.

Koliko su ove dvije skijašice bile dominantne zorno pokazuje činjenica da je treća Wendy Holdener zaostala čak sekundu i 24 stotinke za vodećom, dok je već deveta Nastasia Noens bila preko dvije sekunde sporija od Liensberger.

Braniteljica zlata iz 2019. Mikaela Shiffrin je četvrta nakon prve vožnje, dok drugoplasirana Vlhova brani broncu i ima priliku poboljšati rezultat. Hrvatska je u prvoj vožnji imala još jednu predstavnicu, ali je Andrea Komšić sa startnim brojem 39 odustala već nakon trećih vrata.

Skijaško SP, slalom (Ž), prva vožnja:
1. Katharina Liensberger (AUT) 48.48
2. Petra Vlhova (SVK) +0.30
3. Wendy Holdener (ŠVI) +1.24
4. Mikaela Shiffrin (SAD) +1.30
5. Ana Bucik (SLO) +1.39
... 26. Leona Popović (HRV) +3.19
Andrea Komšić - ODUSTALA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!