Tenis

Brady: 'Znam da mi je osvajanje Grand Slama dostižno'

Matej Kačan • subota, 20.02.2021.
Brady: 'Znam da mi je osvajanje Grand Slama dostižno'

Američka tenisačica Jennifer Brady je nakon poraza od Naomi Osake u finalu Australian Opena govorila o velikom iskustvu za sebe i svoju ekipu...

Iako je u finalu Australian Opena poražena protiv Naomi Osake, ovo finale je ogromno iskustvo za Jennifer Brady. 25-godišnja Amerikanka je prvi put igrala finale Grand Slama i osjetila je najvišu moguću razinu tenisa na kojoj se sad osjeća ugodno jer vidi da može.

"Spadam u najvišu razinu tenisa i mislim da mi je osvajanje Grand Slama dostižno. Na početku sam bila nervozna, kasnije sam se opustila sredinom prvog seta. Kad sam izlazila s terena sam pomislila da je osjećaj normalan. Bilo je drugačije od očekivanja. Da ste me pitali prije godinu dana, kazala bih da je to daleko kao odlazak na Mars, ali se sad osjećam ugodnije", kazala je Brady.

Veliko iskustvo, velika pouka, ali Brady je sigurno htjela trofej kojem je došla vrlo blizu. Prošle godine je igrala polufinale US Opena, ali ju je zaustavila također Osaka.

"Pomiješani su mi osjećaju. Ponosna sam na sebe i ekipu oko mene, ali sam tužna jer nisam stigla do titule. Lakše mi je kad znam da sam imala šanse, trebala sam bolje iskoristiti to što Osaka nije ubacivala mnogo prvih servisa, što joj je inače jako oružje. Dobro je znati da je i ona bila nervozna jer smo ljudi, nismo roboti", zaključila je Amerikanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!