Tenis

Novak Đoković sjajnim finalnim nastupom deveti put osvojio Australian Open

Branimir Korać • nedjelja, 21.02.2021.
Novak Đoković sjajnim finalnim nastupom deveti put osvojio Australian Open

Novak Đoković nije imao milosti i u finalu Australian Opena održao je lekciju Daniilu Medvedevu. Najbolji igrač svijeta slavio je sa 7:5, 6:2, 6:2...

Kada je Australian Open u pitanju, onda je Novak Đoković bez konkurencije.Finalnom pobjedom protiv Daniila Medvedeva došao je do svoje devete titule u Melbourneu čime je apsolutni rekorder.

Po šest puta Australian Open osvajali su Roy Emerson i Roger Federer, Đoković ih je obojicu nadmašio i to prije nekoliko godina.

Medvedev je sjajan igrač koji je već pobjeđivao Đokovića, ali ovo je Novakov teren i njegovo okruženje i tu mu Medvedev nije naštetio. Rus je i u svom drugom Grand Slam finalu poražen nakon što ga je prije dvije godine svladao Rafael Nadal na US Openu.

U finalu u Melbourneu neiz vjesno je bilo praktički samo u prvom setu. Tu je Đoković poveo, ali Medvedev je uspio vratiti break i zatim kod 6:5 ponovno pritisnuti Rusa te mu još jednom uzeti servis.

Nakon što je Đoković uzeo set sa 7:5, Medvedev je drugi otvorio breakom, ali nakon toga Đoković uzima četiri gema zaredom i šest od narednih sedam gemova te lakoćom osvaja drugi set sa 6:2.

Na početku trećeg seta Đoković je odmah uzeo servis protivniku ni odvojio se na 3:0, a Medvedev nije imao ni najmanju priliku za povratak u meč.

Završilo je 7:5, 6:2, 6:2, Đoković je glatko i rutinski slavio te deveti put osvojio Australian Open.

Ovo je četvrti put da je u finalu ovog turnira bio uvjerljiv i bez izgubljenog seta, dva puta s 3:0 svladao je Andyja Murrayja te jednom Rafu Nadala.

Australian Open, finale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Daniil Medvedev (Rusija, 4) 7:5, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!