Zimski sportovi

Lisa Theresa Hauser uzela zlato u masovnom startu, Norvežankama srebro i bronca

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.02.2021.
Lisa Theresa Hauser uzela zlato u masovnom startu, Norvežankama srebro i bronca

Austrijska 27-godišnja biatlonka Lisa Theresa Hauser osvojila je zlatnu medalju u utrci s masovnim startom, zadnjoj disciplini na Svjetskom prvenstvu koje danas završava u slovenskoj Pokljuki.

Hauser je bila jedina natjecateljica koja je na sva četiri gađanja bila nepogrešiva te je stazu od 12,5 km prošla za 36:05.7 minuta lagano doskijavši do cilja u koji je ušla s 21.7 sekundi prednosti pred drugoplasiranom Norvežankom Ingrid Landmark Tandervold.

U završnom sprintu za broncu, između još dvije norveške biatlonke, Tiril Eckhoff je za šest desetinki od braniteljice naslova u ovoj disciplini Marte Olsbu Roeiseland. Za razliku od pobjednice, Eckhoff je do odličja stigla iako je imala ček tri promašaja, a za Austrijankom je zaostala samo 23.6 sekundi.

Eckhoff je s dvije pojedinačne zlatne medalje (sprint i dohvatna utrka) i jednom broncom te s dva štafetna zlata i jednim srebrom uvjerljivo najuspješnija biatlonka Svjetskog prvenstva na Pokljuki.

Lisa Theresa Hauser je srebru iz dohvatne utrke i mješovite štafete 4x7,5 km dodala svoje prvo pojedinačno zlato na svjetskim prvenstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!