Zimski sportovi

Foss-Solevaag svjetski prvak u slalomu, Rodeš sjajan šesti

Branimir Korać • nedjelja, 21.02.2021.
Foss-Solevaag svjetski prvak u slalomu, Rodeš sjajan šesti

Pobjednik slalomske utrke na Svjetskom prvenstvu u Cortini je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag koji je slavio ispred Austrijanca Adriana Pertla i Norvežanina Henrika Kristoffersena...

Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag svjetski je prvak u slalomu. Foss-Solevaag je ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri i nakon zlata u team eventu, uzeo ga je i u slalomu.

Na velikim natjecanjima nikada nije bio bolje plasiran od devetog mjesta, a u Svjetskom kupu slavio je tek jednom i to ove godine u Flachauu.

Ovdje je odradio najbolje drugu vožnju, u njoj je imao najbolje vrijeme te na kraju preskočio prvoplasranog iz prve vožnje Austrijanca Adriana Pertla koji je završio sa srebrom oko vrata.

Mjesto ma postolju zauzeo je i Henrik Kristoffersen koji je napredovao sa šestog na treće mjesto. Na kraju je gubitnik bio Talijan Alex Vinatzer, drugi nakon prve vožnje, koji je na kraju završio kao četvrti.

Odličan šesti bio je Istok Rodeš koji je napredovao s 14. mjesta, četvrto mjesto pobjeglo mu je za samo 16 stotinki dok je odličje bilo predaleko.

Vrlo zadovoljan može biti i Matej Vidović koji je također napredovao i to sa 16. na 12. mjesto. Filip Zubčić nije završio drugu vožnju.

Slalom, Cortina:
1. Sebastian Foss-Solevaag (Norveška) 1:46.48
2. Adrian Pertl (Austrija) +0.21
3. Henrik Kristoffersen (Norveška) +0.46
4. Alex Vinatzer (Italija) +1.20
5. Daniel Yule (Švicarska) +1.22
6. Istok Rodeš (Hrvatska) +1.36
7. Stefan Hadalin (Slovenija) +1.50
7. Alexis Pinturault (Francuska) +1.50
9. Michael Matt (Austrija) +1.56
10. Armand Marchant (Belgija) +1.74
...
12. Matej Vidović (Hrvatska) +2.54
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!