Rukomet

Podravka o Saračeviću: 'Pamtit ćemo ga kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.02.2021.
Podravka o Saračeviću: 'Pamtit ćemo ga kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet'
Foto: Pixsell

Zlatko Saračević preminuo je sinoć u Koprivnici nakon što je vodio Podravku Vegetu do nove pobjede i vjerojatnog naslova prvakinja Hrvatske. Rukometni svijet oprašta se od ovog velikog čovjeka, igrača i trenera, a oglasio se i njegov posljednji klub...

Zlatko Saračević ostavio je ogroman trag u hrvatskom sportu. Bio je jedan od najboljih rukometaša koje je Hrvatska imala, a velika mu je želja bila stvoriti i veliku trenersku karijeru.

S tim ciljem stigao je i u Podravku Vegetu s kojom je u Hrvatskoj osvajao trofeje, htio je napraviti iskorak i u Europi gdje je prošle sezone imao priliku za veliki rezultat, no pandemija koronavirusa ga je u tome zaustavila.

Nakon sinoćnje pobjede protiv Lokomotive, Saračeviću je pozlilo na putu kući te je unatoč naporima liječnika preminuo.

Podravka Vegeta oprostila se od svog trenera priopćenjem u kojem između ostalog stoji:

"Prije tri godine, po prvi puta je postao trener ženske rukometne ekipe i to najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete. Za njega je to, kako je uvijek govorio bio velik izazov, koji je prihvatio i svakim je danom pokazivao da živi s ovim malim gradom i ljudima.

Danas je svoju ekipu vodio u još jednoj važnoj utakmici koju su pobijedile za svog trenera koji je beskrajno vjerovao u njih. Pratio je svaki njihov korak i gotovo tri godine prolazio sve tuge i radosti zajedno s njima. Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao i s kojom je ostvario velike rezultate.

Najveću bol ostavio je svojoj predivnoj supruzi Korneliji, koja je bila njegova velika podrška i snaga kroz život. Ovim putem u ime cijelog Rukometnog kluba Podravka s.d.d., svih zaposlenika i igračica izražavamo najiskreniju sućut supruzi Korneliji, sinu Noelu i kćeri Anji te ostaloj ožalošćenoj obitelji i prijateljima. Mi ćemo ga pamtiti kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet, a posebno po velikom tragu koji je ostavio u Rukometnom klubu Podravka."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!