Tenis

Gojo preko Britanca u drugo kolo u Nur-Sultanu

Matej Kačan • utorak, 23.02.2021.
Gojo preko Britanca u drugo kolo u Nur-Sultanu
Foto: Pixsell

U Kazahstanu se ovaj tjedan igra Challenger turnir u Nur-Sutanu, a hrvatski tenisač Borna Gojo igrat će u osmini finala turnira. U prvom kolu je Gojo svladao britanskog kvalifikanta Ryana Penistona...

Hrvatski tenisač Borna Gojo iskoristio je i opravdao status i ulogu favorita u meču prvog kola Challengera u Nur-Sultanu. Gojo je u Kazahstanu u prvom kolu za sat i 47 minuta igre svladao britanskog kvalifikanta Ryana Penistona u tri seta.

Gojo je u meč protiv 378. igrača svijeta krenuo jako dobro i odmah u prvom gemu radi break, vodi s 2:0 i tu prednost zadržava i do kraja prvog seta, a uz to radi još jedan break za 6:3 i siguran ulazak u meč i prednost u setovima.

No, Britanac je na to odgovorio jako dobro. Nakon početnog udarca Goje u drugom setu je Peniston uzeo tri breaka te je osvojio šest gemova u nizu za najuvjerljivije osvojen set u ovom dvoboju. Činilo se kao da je momentum prešao na stranu Britanca, ali Gojo se pribrao.

Radi još jedan break pri 1:1 u trećem setu, a onda gotovo i još jedan za 4:1. No, Britanac se spasio, ali Gojo prednost breaka zadržava do samog kraja. Najčupavije je bilo pri 5:4 kad je Peniston imao 15:40 i dvije break lopte, ali Gojo u sjajnoj maniri uzima četiri poena u nizu i koristi prvu i jedinu meč loptu za osminu finala.

Challenger Nur-Sultan, 1. kolo:
Ryan Peniston (Velika Britanija, Q) - Borna Gojo (Hrvatska) 3:6, 6:1, 4:6

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!