Nogomet

Uzvrat Dinama i Krasnodara pripao turskom sucu

Matej Kačan • utorak, 23.02.2021.
Uzvrat Dinama i Krasnodara pripao turskom sucu

Turski sudac Halil Umut dijelit će pravdu na uzvratnom susretu 1/16 finala Europske lige između Dinama i Krasnodara. Dinamo brani 3:2 prednost iz prvog susreta, a Turčinu će pomagati njegovi sunarodnjaci...

UEFA je odredila osobu koja će dijeliti pravdu na Maksimiru na susretu Dinama i Krasnodara u kojem će hrvatski prvak braniti 3:2 prednost iz Rusije te će tražiti svoj plasman u osminu finala Europske lige. Sudac će biti Umut Meler.

I ostatak sudačke ekipe čine tusrki suci pa će Meleru pomagati Emre Eyisoy, Cevdet Komurcuoglu i Arda Kardeşler dok su za VAR zaduženi Abdulkadir Bitigen i Ali Palabiyik.

35-godišnji Turčin je na međunarodnoj razini od 2017., a ove je sezone sudio 13 utakmica turske Super lige i četiri međunarodne utakmice, od čega dvije u Europskoj ligi te po jednu u Ligi prvaka i Ligi nacija. U Ligi prvaka je sudio susret Manchester Cityja i Marseillea u grupnoj fazi.

Sudio je još jednom engleskom velikanu, Arsenalu u Europskoj ligi protiv Moldea, a dijelio je pravdu na utakmicama CSKA Sofije i Cluja te Danske i Islanda u Ligi nacija gdje je dosudio dva kaznena udarca.

Prema ovosezonskoj statistici je dosta lak na obaraču i u posljednjih šest susreta turske lige je dosudio ili kazneni udarac ili crveni karton. Prosječno dijeli preko četiri žuta kartona po utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!