Tenis

Gojo zaustavljen u drugom kolu Nur-Sultana

Matej Kačan • četvrtak, 25.02.2021.
Gojo zaustavljen u drugom kolu Nur-Sultana
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Borna Gojo nije uspio ući u četvrtfinale Challengera u kazahstanskom Nur-Sultanu. Bolji od Goje u tri seta je bio šesti nositelj turnira, Švicarac Henri Laaksonen...

Iako je vrlo dobro krenuo u meč, Borna Gojo ipak je zaustavljen na drugoj prepreci na Challengeru u Kazahstanu. U osmini finala Nur-Sultana je Gojo uzeo prvi set sa 6:1 za samo 19 minuta protiv šestog nositelja, Švicarca Henrija Laaksonena, ali je poražen.

Gojo je krenuo sjajno i brzo je stigao do 1-0, a u drugom setu je propustio fantastičnu priliku za pobjedu. Odmah je uzeo break Švicarcu i ima 2:0, a onda propušta break lopte u trećem gemu gdje je imao 15:40 te u petom gemu kad je također imao 15:40 i priliku za 4:1.

Švicarac je to spasio, a onda je odigrao najbolje u ključnim trenucima. Gojo je servirao za meč na 5:4, ali Laaksonen dolazi do prednosti i break lopte koju koristi za 5:5, a onda još jednom oduzima servis Goji za 7:5 i 1-1.

U trećem setu nije bilo šanse za Goju, dva puta je izgubio servis i Laaksonen je sa 6:2 iskoristio treću meč loptu te je priveo meč kraju.

Challenger Nur-Sultan, osmina finala:
Henri Laaksonen (Švicarska, 6) - Borna Gojo (Hrvatska) 1:6, 7:5, 6:2

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!