Sportnet

Delbonis iznenađujuće ispao, Paire uvjerljiv

Matej Kačan • četvrtak, 25.02.2021.
Delbonis iznenađujuće ispao, Paire uvjerljiv
Foto: Pixsell

Odigrana su i druga četiri meča osmine finala ATP turnira u Cordobi, a jedan od nositelja, i to domaći predstavnik Federico Delbonis, je iznenađujuće brzo ispao...

Najveće iznenađenje drugog dijela ždrijeba u osmini finala ATP turnira u argentinskoj Cordobi dogodilo se u dvoboju dva domaća predstavnika. Jaka domaća uzdanica Federico Delbonis je ispao u dva seta od Facunda Bagnisa.

Bagnis je osmog nositelja svladao za sat i 35 minuta, a posebno je dojmljiv bio drugi set. U prvom je slavio sa 6:4, a onda je okrenuo 5:2 za Delbonisa. Nakon 5:2 je osvojio pet gemova u nizu, od čega dva breaka za 7:5 i pobjedu.

U četvrtfinalu će igrati protiv Slovaka Jozefa Kovalika koji je preokretom u tri seta svladao čileanskog kvalifikanta Tomasa Barriosa Veru. Barrios je uzeo prvi set sa 6:4, ali je favorit ipak okrenuo meč u svoju korist sa 6:2 i 6:3.

Najlakši posao je imao drugi nositelj Benoit Paire koji je poznat po tome da mu se znaju dogoditi neugodna iznenađenja, ali ovaj put nije bilo tako. Nicolas Jarry je daleko od svojih najboljih dana te je ispod tisućitog mjesta na ATP ljestvici, a Paireu je uzeo tek šest gemova, dva u prvom i četiri u drugom setu.

U još jednom argentinskom dvoboju je Federico Coria izgubio prvi set sa 6:1 od Francisca Cerundoloa, ali je preokrenuo sa 6:2 i 6:4 te će u četvrtfinalu na Pairea.

ATP Cordoba, osmina finala:
Benoit Paire (Francuska, 2) - Nicolas Jarry (Čile) 6:2, 6:4
Facundo Bagnis (Argentina) - Federico Delbonis (Argentina, 8) 6:4, 7:5
Marcelo Tomas Barrios Bera (Čile, Q) - Jozef Kovalik (Slovačka) 6:4, 2:6, 3:6
Federico Coria (Argentina) - Francisco Cerundolo (Argentina) 1:6, 6:2, 6:4

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!