Zimski sportovi

Austrijanke s vrlo malom prednosti do zlata ispred Slovenki

Branimir Korać, HINA • petak, 26.02.2021.
Austrijanke s vrlo malom prednosti do zlata ispred Slovenki

Austrijska ženska reprezentacija u skijaškim skokovima u sastavu Daniela Iraschko-Stolz, Sophie Sorschag, Chiara Hoelzl i Marita Kramer osvojila je naslov svjetskih prvakinja na SP u nordijskim disciplinama u Oberstdorfu, one su do zlata stigle u dramatičnoj završnici s 1.4 boda prednosti u odnosu na srebrne Slovenke Niku Križnar, Špelu Rogelj, Uršu Bogataj i Emu Klinec.

Slovenke su povele odmah nakon prve skakačice i odličnog skoka Križnar te vodstvo držale sve do posljednje skakačice u prvoj seriji, Eme Klinec koja je u četvrtak osvojila pojedinačno zlato. Klinec je skokčila samo 91,0 metar pa je nakon prve serije u vodstvu bila Austrija.

U drugoj seriji ponovila se slična situacija, nakon prve skakačice Slovenija je preuzela vodstvo te je uoči posljednjih skakačica imala 12.0 bodova više od Austrije. Tada je tragičarka od četvrtka, Marita Kramer, koja je dan ranije nakon vodstva nakon prve serije završila na četvrtoj poziciji, doskočila na 104,0 metra i zadala nešto teži zadatak za Klinec.

Nova svjetka prvakinja ponovno je pokleknula pod pritiskom, doskočila na 95.5 metara te ispustila svu prednost koju su gradile njezine kolegice.

Broncu su osvojile Norvežanke Silje Opseth, Anna Odine Stroem, Thea Minyan Bjoeseth i Maren Lundby.

REZULTATI:
1. Austrija 959.3
2. Slovenija 957.9
3. Norveška 942.1
4. Japan 877.5
5. Njemačka 873.1
6. Rusija 787.4
7. Poljska 631.2
8. Češka 621.5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!