Tenis

Iga Swiatek bez problema do titule u Adelaideu

Matej Kačan • subota, 27.02.2021.
Iga Swiatek bez problema do titule u Adelaideu

Poljska tenisačica Iga Swiatek pobjednica je WTA turnira u Adelaideu. Poljakinja je u Australiji u finalu uvjerljivo svladala Belindu Bencic za samo sat i osam minuta u dva seta...

Iako je Švicarka Belinda Bencic prema nositeljstvu i mjestu na WTA ljestvici slovila kao favorit, kladionice su prednost u finalu Adelaidea dale Igi Swiatek i nisu pogriješile. Problema za Poljakinju nije bilo.

Peta nositeljica turnira svladala je drugu vrlo lako i sigurno, u samo dva seta i za samo sat i osam minuta igre te je protivnici dopustila tek četiri gema. U igri slabijih servisa bolje se snašla Swiatek koja je ubacivala samo 58 posto prvog servisa, ali je osvojila čak 91 posto poena na onom što je ubacila.

Uz to je imala i fantastičnih 75 posto poena na drugom servisu pa unatoč drhtavom početnom udarcu nije dozvolila svojoj protivnici nijednu break loptu, dok je Bencic na svom servisu bila dosta slabija te je imala čak osam dvostrukih pogrešaka uz tek 36 posto poena na drugom servisu.

Nakon izjednačenog početka se Swiatek odlijepila krajem prvog seta kad radi dva breaka u nizu za 6:2, a u drugom setu se odmah odvaja na 3:1. Nije Bencic imala nikakve šanse i ostalo je tek privesti meč kraju, a Poljakinja je to učinila još jednim oduzetim servisom i iskorištenom drugom meč loptom, opet za 6:2.

Bio je ovo prvi međusobni susret Poljakinje i Švicarke, a mlada je Swiatek došla do druge titule u singlu nakon što je 2020. osvojila Roland Garros. Bila je ovo prva titula u ovoj sezoni za 19-godišnju Swiatek.

WTA Adelaide, finale:
Iga Swiatek (Poljska, 5) - Belinda Bencic (Švicarska, 2) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!