Zimski sportovi

Zubčić napravio veliku grešku, ipak uspio do 20. mjesta

Matej Kačan • nedjelja, 28.02.2021.
Zubčić napravio veliku grešku, ipak uspio do 20. mjesta

U bugarskom skijalištu Bansko je na rasporedu drugi veleslalom u dva dana, a pobjednik prvog Filip Zubčić nije odradio dobru prvu vožnju. Zubčić je napravio jednu veću grešku i zaostatak za vodećim je velik...

Nakon što je pobijedio u veleslalomu u Banskom u subotu, Filip Zubčić po svemu sudeći neće ponoviti isti uspjeh dan poslije. Zubčić je u prvoj vožnji napravio veliku grešku na donjem dijelu staze i zaostatak za vodećim je 3.10 sekundi.

Prvi je trenutno Mathieu Faivre, a vodeći u poretku veleslaloma Alexis Pinturault trenutno drži treće mjesto. Zubčiću za zadržavanje šansi za Mali kristalni globus trebaju bilo kakvi bodovi i ulazak u drugu vožnju.

Iako je u početku djelovalo kao da je ulazak u drugu vožnju vrlo upitan, Zubčić će ipak dobiti priliku za bodove, i to s dosta solidne pozicije s obzirom na grešku i vrijeme. Zubčić bi u drugu vožnju trebao s 20. mjesta, ako se nešto drastično ne promijeni.

Između dva Francuza se na drugom mjestu smjestio Švicarac Loic Meillard, dok prvih pet zatvaraju Slovenac Kranjec te još jedan Francuz Thibaut Favrot.

Bansko, veleslalom, prva vožnja:
1. Mathieu Faivre (FRA) 1:11.45
2. Loic Meillard (ŠVI) +0.42
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.79
4. Zan Kranjec (SLO) +0.86
5. Thibaut Favrot (FRA) +1.19
...
20. Filip Zubčić (HRV) +3.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!