Košarka

Bogdanović najbolji strijelac Jazza u porazu, Šamanić solidan

Matej Kačan • utorak, 02.03.2021.
Bogdanović najbolji strijelac Jazza u porazu, Šamanić solidan

Hrvatski NBA igrači sinoć nisu imali momčadskog uspjeha, već su i Bojan Bogdanović i Luka Šamanić upisali poraze, ali sa svojim individualnim partijama svakako imaju razloga biti zadovoljni...

Utah Jazz igra dosta promjenjivo na svojoj gostujućoj turneji u zadnjih nekoliko dana. Jazzeri su na treće gostovanju u nizu upisali drugi poraz i broje samo pobjedu u Orlandu. Ovaj put su bolji od njih bili New Orleans Pelicansi, a razloge za poraz možemo potražiti u trećoj dionici.

Treću su četvrtinu Pelicansi dobili s čak 40:24 te su nadoknadili zaostatak iz prvog poluvremena te su stvorili zalihu koju Jazz nije stigao u četvrtoj i spustio je poraz tek do 129:124. Brandon Ingram i Zion Williamson opet su predvodili Pelicanse s 26 poena, dok je Lonzo Ball imao 23 poena, sedam skokova i osam dodavanja.

Kod najbolje momčadi lige je najbolji strijelac bio Bojan Bogdanović. Bojan je za 32 minuta šutirao 11/21, od čega sjajnih 7/11 za tricu te je ubacio 31 poen uz sedam skokova, jednu asistenciju i tri ukradene lopte. No, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu Jazza.

Dobre minute nastavlja dobivati Luka Šamanić koji je sa 16 i pol minuta sudjelovao u prvom porazu San Antonio Spursa kod kuće protiv Brooklyn Netsa još od 2002. Igrao se produžetak u kojem su Netsi deklasirali protivnika i slavili sa 124:113.

No, realno do toga nije trebalo ni doći jer je Dejounte Murray pogodio ludi šut za produžetak nakon što mu je lopta već bila ispala i svi su upisali pobjedu Netsa. Ona na kraju i jest upisana, a opet je fantastičan bio James Harden s 30 poena, ali i 14 skokova te 15 asistencija. Kyrie Irving se vratio te je pomogao s 27 poena.

DeMar DeRozan je Spurse vodio s 22 poena i 11 asistencija, dok su po 19 poena dodali Murray i Lonnie Walker IV. Šamanić je za 16 i pol minuta uz igre imao 3/7, ali je pogodio dvije trice za osam poena i pet skokova te može biti zadovoljan izvedbom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!