Košarka

Šarić fantastičan u rušenju Lakersa, Šamanić također sjajan

Matej Kačan • srijeda, 03.03.2021.
Šarić fantastičan u rušenju Lakersa, Šamanić također sjajan

Hrvatski košarkaši su imali vrlo dobre večeri u NBA ligi. Dario Šarić je bio najbolji strijelac svoje momčadi u rušenju LA Lakersa, dok je Luka Šamanić došao nadomak izjednačavanja učinka karijere...

Iako je u trećoj dionici isključen Devin Booker, Phoenix Sunsi su i bez svoje najveće zvijezde uspjeli srušiti aktualne prvake Los Angeles Lakerse. Sunse je do pobjede poveo Dario Šarić koji je bio najbolji strijelac, a od svog 21 poena je čak 10 zabio u posljednjoj dionici.

Sunsi su uspjeli stići do 114:104 pobjede te su na taj način preskočili Lakerse za drugo mjesto Zapada, a iskoristili su i poraz Clippersa. Šarić je za 26 i pol minuta ubacio 21 poen uz šut 7/17, od čega je 2/5 bilo za tricu uz 5/6 s linije bacanja. Šarić je imao i pet skokova te tri asistencije uz jednu ukradenu loptu.

19 je imao Mikal Bridges, dok su Deandre Ayton i isključeni Booker imali po 17 ubačaja. Kod Lakersa je LeBron James bio najbolji s 38 poena, pet skokova i šest dodavanja, ali nije bio dovoljan za pobjedu prvaka.

Izgubili su i LA Clippersi koji su u velikom dvoboju poražni od Boston Celticsa sa 117:112. Celticsi su upisali svoju treću pobjedu u nizu, a vodio ih je Kemba Walker s 25 poena uz šest dodavanja a Jaylen Brown je dodao 18 poena. Clippersi su bili kew Kawhija Leonarda, a 32 poena je zabio Paul George.

Ivica Zubac je ostao samozatajan pucački s 4/6 za osam poena, ali je uhvatio sjajnih 10 skokova, od čega pet u napadu. Dodao je i tri asistencije. Dobru večer je imao i Luka Šamanić koji je za svoje Spurse ubacio 14 poena, što je dva manje od rekorda karijere u NBA ligi.

Spursi su prekinuli niz pobjeda Knicksa te su uvjerljivo slavili sa 119:93, a više od Šamanića su zabili samo Trey Lyles, Dejounte Murray i Patty Mills. Hrvatski je krilni igrač proveo 20 minuta na terenu, a šutirao je sjajnih 5/7 iz igre, od čega 3/5 za tricu. Šamanić je uhvatio i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!