Tenis

Ćorić lako preko Lajovića do četvrtfinala Rotterdama

Matej Kačan • četvrtak, 04.03.2021.
Ćorić lako preko Lajovića do četvrtfinala Rotterdama

Hrvatski tenisač Borna Ćorić vrlo je lako i sigurno došao do osam najboljih na turniru u Rotterdamu. Najbolji hrvatski reket je svladao Dušana Lajovića u dva seta za samo sat i 13 minuta igre...

Nakon što je u prvom kolu šokirao prvog nositelja Daniila Medvedeva, srpski tenisač Dušan Lajović nije uspio nastaviti dobar niz u Rotterdamu. Vrlo lako je u osmini finala bolji od njega bio najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić.

Borna je svog susjeda na ATP ljestvici svladao za samo sat i 13 minuta igre, 26. igrač svijeta je 27. dozvolio samo pet gemova. Ćorić je prvi set prelomio u sedmom gemu kad je suvereno uzeo break bez izgubljenog poena, a onda je napravio još jedan za 6:3.

Slična situacija i u drugom setu, dva breaka su dovoljna za rješavanje situacije. Ćorić prvi put servis oduzima za 2:0 i sjajan početak s tri osvojena gema u nizu, a i drugi set te meč je uzeo novim breakom, ovaj put za 6:2 kad je iskoristio prvu i jedinu meč loptu.

U četvrtfinalu Ćorića čeka japanski tenisač Kei Nishikori i otvara mu se ždrijeb jer do finala na putu nema bolje rangiranog igrača od njega.

ATP Rotterdam, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Dušan Lajović (Srbija) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!