Košarka

Odlični Sunsi s raspoloženim Šarićem visoko svladali Warriorse

Branimir Korać • petak, 05.03.2021.
Odlični Sunsi s raspoloženim Šarićem visoko svladali Warriorse

Phoenix Sunsi i dalje igraju odličnu košarku, a noćas su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu i lakoćom opravdali status favorita protiv Golden State Warriorsa...

Kada je potvrđeno da će Warriorsi u Phoenixu nastupiti bez Stephena Curryja, Draymonda Greena i Kellyja Oubrea, odmah je bilo jasno da Phoenix ne bi trebao imati težak posao. Tako je i bilo. Odradio je dobro svoj dio zadatka i visoko slavio 120:98.

Sunsi su ovom pobjedom učvrstili drugu poziciju na Zapadu, nešto gdje nisu bili od onih slavnih vremena kada su dominirali Steve Nash i Amare Stoudemire. Dolazak Chrisa Paula pokazao se kao ključan potez i otkako je on do Sunsa, situacija izgleda bitno drugačije na parketu.

Ovdje nije bilo nikakve dvojbe, Sunsi su bili puno bolji protivnik i zaslužili su pobjedu. U završnici prve četvrtine otišli su na dvoznamenkastu razliku i Warriorsi su samo dobrom igrom na početku drugog poluvremena uspjeli nakratko smanjiti zaostatak na minus sedam, ali Sunsi odgovaraju serijom 17:4, ponovno odlaze na visoku razliku i do kraja susreta nisu dozvolili gostima da uopće pomisle na povratak.

Najbolji kod Phoenix Sunsa bili su Cameron Payne sa 17 poena, deset asistencija i pet skokova, Devin Booker je dodao 16 poena, šest asistencija i pet skokova, ali uz loš šut 6/20. Jae Crowder dodao je 14 poena, a Dario Šarić za 18 minuta 13 poena (5/6 za dva, 1/3 za tri). Deandre Ayton upisao je double double s 11 poena i deset skokova.

Kod Warriorsa Jordan Poole ubacio je 26 poena (5/10 trica), Andrew Wiggins dodao je 16 poena, a James Wiseman 11 poena i 11 skokova.

NBA:
Phoenix Suns - Golden State Warriors 120:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!