Tenis

Kvitova suvereno do naslova u Dohi

Matej Kačan • subota, 06.03.2021.
Kvitova suvereno do naslova u Dohi

Četvrta nositeljica WTA turnira u Dohi, Čehinja Petra Kvitova pobjednica je ovogodišnjeg izdanja tog prestižnog turnira. Kvitova je u finalu vrlo uvjerljivo svladala Španjolku Gabrielu Muguruzu...

Nakon što su u četvrtfinalu ispale prve dvije nositeljice, dane okolnosti je najbolje iskoristila Čehinja Petra Kvitova koja je kao četvrta nositeljica osvojila turnir u Dohi. 10. tenisačica svijeta je u finalu deklasirala Španjolku Gabrielu Muguruzu.

Muguruza je došla do tek tri gema u meču i sve skupa je bilo gotovo za samo sat i sedam minuta tenisa. Kvitova je u meč krenula pomalo nesigurno, pri 1:1 je morala spašavati 15:40 i dvije break lopte, a onda se stabilizirala te je pomela protivnicu.

Od 2:2 do kraja seta Kvitova uzima dva breaka i četiri gema u nizu te lakoćom osvaja set, a u drugom setu je odmah na početku izgubila servis, ali opet nakon sporijeg početka hvata ritam i završava sjajno. Osvojila je svih šest gemova u nizu, triput uzela servis Muguruzi i suvereno stigla do titule.

28. je ovo WTA titula za Kvitovu, ali je ovim naslovom Čehinja prekinula post od čak dvije godine. Te 2019. je ova dvostruka pobjednica Wimbledona igrala i finale Australian Opena.

WTA Doha, finale:
Petra Kvitova (Češka, 4) - Gabriela Muguruza (Španjolska) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!