Rukomet

Podravka bez šanse protiv prejakog Rostova

Mihaela Bradovski • subota, 06.03.2021.
Podravka bez šanse protiv prejakog Rostova
Foto: Pixsell

Krenula je nokaut faza Lige prvakinja ,a Podravka nije uspjela prirediti iznenađenje i ravnopravno parirati prejakom Rostovu. Ruskinje su u Koprivnici slavile 29:20...

Rukometašice Podravke iako su završile nastup u skupini na posljednjem mjestu, promjenom sustava natjecanja našle su se u nokaut fazi gdje su igrale protiv Rostova, jednog od najvećih favorita za osvajanje Lige prvakinja.

Podravka nakon svih šokova zadnjih tjedana, uz ozljede i probleme s rosterom, nije mogla previše. Nije bilo niti iluzija, ali htjela se odigrati dobra utakmica, da se Ruskinje baš ne prošetaju kroz Koprivnicu. I odigrala je Podravka koliko je mogla.

U prvih desetak minuta nije bila daleko, zaostajala je samo 5:4, no nakon toga Ruskinje se počinju sve više odvajati, prvo poluvrijeme zaključile su serijom 7:2 i na odmor su odnijele vodstvo 17:10.

U drugom dijelu Podravka je odlično krenula, sedam minuta je ostavila Ruskinje bez pogotka, a Dejana Milosavljević i Dijana Mugoša smanjile su zaostatak na 17:14. Rostov je bio spreman na to, uslijedila je njegova serija i do kraja susreta bilo je samo pitanje konačne razlike.

Završilo je 29:20, Rostov je zakoračio u četvrtfinale, a Podravka je ionako već okrenuta obavezama u hrvatskom prvenstvu. Uzvrat u Rostovu na rasporedu je 14. ožujka od 14 sati.

U ovom susretu kod Podravke su se istaknule Julija Dumanska s 14 obrana i Dejana Milosavljević sa šest golova. Kod Rostova po pet golova postigle su Julija Managarova i Polina Kuznjecova.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!