Nogomet

Tramezzani: 'Zadovoljan sam, momčad smo koja više voli direktnu igru'

Matej Kačan • nedjelja, 07.03.2021.
Tramezzani: 'Zadovoljan sam, momčad smo koja više voli direktnu igru'
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Paolo Tramezzani bio je vrlo zadovoljan pobjedom svoje ekipe nad Varaždinom. Naglasio je da je sretan zbog igrača koji su povezali tri pobjede nakon koronavirusa i sad imaju tjedan dana stanke...

Hajduk dugo nije ostvario tako sigurnu i rutinsku pobjedu kao protiv Varaždina koji na Poljudu nije pokazao ništa i kažnjen je dva puta. Nije ni Hajduk imao veliku igru, ali je bio siguran i bolji, a zadovoljan je i trener Paolo Tramezzani.

"Zadovoljan sam zbog igrača, nakon što smo imali problema s koronavirusom, igrati tri utakmice u sedam dana nije bilo nimalo lako. Vidim ih svaki dan na treningu kako se pripremaju za utakmice, vidim da imaju pravi duh, cijela svlačionica diše kao jedno tijelo i kad od njih tražim žrtvu, to rade s osmjehom. Drago mi je radi njih što smo pobijedili i što nastavljamo svoj put. Želimo i dalje napredovati, znamo da ima prostora, sada nas čeka važan tjedan, prvi u kojem nemamo utakmica, i moramo ga iskoristiti kako bismo se što bolje pripremili", kazao je Tramezzani.

Hajduk nije briljirao igrom, ali je s dva pogotka protiv Varaždina potpuno iskontrolirao susret te je prvi put ove sezone povezao tri pobjede, a ovako rutinska pobjeda je također rijetkost za ovosezonske Bijele.

"'Zabili smo golove u vrlo bitnim trenutcima, pogotovo za 2:0, njima smo smanjili intenzitet i kompenzirali fizički umor koji je bio vidljiv. Znali smo da moramo biti kompaktni, bili smo svjesni da na fizičkom planu nismo na željenoj razini. Uspjeli smo biti organizirani i mirni, nismo Varaždinu dopustili previše prilika. Prema naprijed imamo individualnu kvalitetu, igrače koji su u stanju jednim potezom riješiti utakmicu. Mislim da je naša pobjeda i rezultat zaslužen. Zadovoljan sam kad je moja momčad organizirana u obrani, kad ne primi gol i kad dobro kontrolira loptu. To im diže samopouzdanje", kazao je trener koji je dodao kako mu se igra Bijelih svidjela:

"Danas mi se momčad svidjela, bio je vidljiv dobar balans, taktički smo bili dobri, a po individualnim karakteristikama igrača smo momčad koja preferira okomitu igru. Više nam odgovara odigrati loptu prema naprijed nego graditi igru u svojoj polovici terena."

Praktički jedina mrlja na pobjedi je crveni kartom Marca Fossatija u samoj završnici. Talijan se sam nesmotreni startom izbacio iz konkurencije za Goricu.

"'Fossati mi se ispričao, ali sam mu rekao da ne mora. Žao mi je zbog njega, znam koliko mu je stalo, s kojim je entuzijazmom došao ovdje, od prvoga treninga se nametnuo i pokazao da je za nas vrlo važan igrač. I suigrači vide da se na terenu mogu osloniti na njega u teškim trenutcima. Uzeo je momčad u svoje ruke. Ne želim ulaziti u situaciju prilikom njegovog drugog žutog kartona, to je posao za suce i njihove pomoćnike."

Slijedi tjedan dana odmora pa dvostruki program s Goricom. Obje su utakmice vrlo važne jer je protivnik jak, a Hajduk je u borbi za Europu na dva fronta.

"Čeka nas Gorica, momčad koja je dobro posložena, koja igra skupa već nekoliko godina i bilježi dobre rezultate. Morat ćemo se dobro pripremiti za te dvije utakmice, primaran nam je fokus na prvenstvenoj utakmici, ali razmišljamo i o Kupu, koji je također vrlo važan za nas", završio je trener Hajduka.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!