Zimski sportovi

Odermatt slavio u superveleslalomu i zadržao teoretske šanse za Mali globus

Matej Kačan • nedjelja, 07.03.2021.
Odermatt slavio u superveleslalomu i zadržao teoretske šanse za Mali globus

U austrijskom Saalbach-Hinterglemmu se u nedjelju vozio pretposljednji muški superveleslalom u kojem je slavio Marco Odermatt te je tako smanjio zaostatak za Vincentom Kriechmayrom te je zadržao teoretske šanse za Mali globus...

Finale Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu će ponuditi konačno rješenje u muškom superveleslalomu jer Vincent Kriechmayr nije uspio riješiti situaciju "na domaćem terenu" u austrijskom Saalbach-Hinterglemmu.

On je na pretposljednjem Super G-u završio treći te novih 60 bodova nije bilo dovoljno za matematičko osiguravanje Malog globusa. Dapače, Marco Odermatt je osvojio prvo mjesto te je zaostatak za Austrijancem smanjio na 83 boda te ima teoretske šanse za osvajanjem globusa ako Austrijanac u završnici upiše teški kiks.

Iza Odermatta se sa 62 stotinke zaostatka smjestio Matthieu Bailet, dok je Kriechmayr zaostao 81 stotinku i 19 stotinki mu je nedostajalo da i matematički riješi disciplinu. Četvrti je bio još jedan Austrijanac Raphael Haaser, dok je peti Justin Murisier.

Super-G, muški:
1. Marco Odermatt (ŠVI) 1:23.59
2. Matthieu Bailet (FRA) +0.62
3. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.81
4. Raphael Haaser (AUT) +0.83
5. Justin Murisier (ŠVI) +0.98
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!