Košarka

Team LeBron četvrtu godinu zaredom slavio na NBA All-Staru

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.03.2021.
Team LeBron četvrtu godinu zaredom slavio na NBA All-Staru

Novo izdanje All-Stara održano je u Atlanti, a Team LeBron četvrtu godinu zaredom odnio je pobjedu. Prvi put kapetan druge momčadi bio je Kevin Durant, ali i on se proveo kao njegovi prethodnici...

Četvrti put otkako se All-Star utakmica igra na ovaj način, pobjedu odnosi momčad koju je izabrao LeBron James. James se i četvrti put pokazao kao dobar izbornik, ovaj put bolji nego Kevin Durant i njegova momčad slavila je 170:150.

U doba pandemije igrači baš i nisu bili najsretniji što moraju dolaziti u Atlantu i što se uopće igra All-Star utakmica, međutim ipak se nije razmišljalo o tome da se tek drugi put u povijesti otkaže All-Star dvoboj. Jedini put kada susret nije odigran, bilo je to u vrijeme lockouta 1999. godine.

Pandemija je imala utjecaj i na noćašnji dvoboj pa su tako Joel Embiid i Ben Simmons otpali na dan održavanja susreta zbog pozitivnog testa na koronavirus kod jednog od bliskih kontakata i odmah su izolirani.

Sam dvoboj od početka je išao na stranu LeBrona i njegovih izabranika i nije bilo neke neizvjesnosti. Zanimljivije je bilo u borbi tko će odnijeti titulu MVP-a gdje su se do kraja za trofej borili Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry i Damian Lillard.

Curry i Lillard bombardirali su koš s tricaških pozicija dok je Giannis zakucavao, polagao, zabijao kako je poželio, imao je povijesnih 16/16 iz igre i odnio trofej.

Antetokounmpo je bio prvi strijelac susreta s 35 poena i debelo je nadmašio dosadašnji rekord po broju ubačaja uz stopostotan šut, Hal Greer 1968. godine bio je na šutu 8/8. Lillard je ubacio 32 poena, a Curry 28. U Durantovoj momčadi Bradley Beal ubacio je 26 poena.

Uoči susreta održan je Skill Challenge gdje su do finala došli Domantas Sabonis i Nikola Vučević, a Litavac je na kraju prije ubacio tricu i odnio pobjedu.

Natjecanje u tricama nadmoćno je pripalo Stephenu Curryju koji je u prvoj rundi imao rekordni 31 bod, a u finalnoj rundi nadjačao je Mikea Conleyja i Jaysona Tatuma.

Pobjedu u zakucavanjima odnio je Anfernee Simmons iz Portlanda koji je u finalu bio bolji od Obija Toppina iz New York Knicksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!