Zimski sportovi

Završeno SP u brzom klizanju uz dobre nastupe Hrvata

Sportnet • utorak, 09.03.2021.
Završeno SP u brzom klizanju uz dobre nastupe Hrvata

U ponedjeljak je održan zadnji dan Svjetskog prvenstva u brzom klizanju, a Prvenstvo je gotovo utrkama na tisuću metara, štafetama i superfinalima. Na kraju svega možemo izdvojiti zapažene nastupe hrvatskih klizača...

Zadnjeg dana SP u brzom klizanju na kratke staze u nizozemskom Dordrechtu održane su finalne utrke na 1000 m, u štafetama i superfinala.

U ženskoj konkurenciji Nizozemka Suzanne Schulting nastavila je svoj pobjednički niz od prethodnog dana. Nakon pobjeda u obje pojedinačne discipline i osvajanja naslova ukupnog pobjednika, uz ukupno 4 zlatne medalje u pojedinačnim disciplinama s prvenstva odlazi i s ekipnim zlatom osvojenim u ženskoj štafeti.

U muškoj konkurenciji na 1000 m zlato je osvojio Mađar Shaolin Sandor Liu, dok je titulu ukupnog pobjednika ponio njegov brat Shaoang Liu. Nizozemska štafeta izborila je prvo mjesto i tako osigurala da i u muškoj konkurenciji jedna zlatna medalja ostane domaćoj ekipi.

Hrvatski predstavnici ostvarili su zapažene nastupe među kojima se može istaknuti 16. mjesto u disciplini 1500 m Martina Kolenca i 24. mjesto u disciplini 500 m Valentine Aščić. Osvajanjem 26. (Martin) i 28. (Valentina) mjesta u ukupnom poretku osigurali su da slijedeće sezone Hrvatska po prvi put ima po dva predstavnika u obje konkurencije na SP.

Ovim rezultatima hrvatski su reprezentativci na najbolji način najavili slijedeću sezonu u kojoj nas odmah na početku očekuju 4 natjecanja Svjetskog kupa koja su ujedno i kvalifikacijska natjecanja za nadolazeće Zimske OI.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!