Nogomet

Löw odlazi s mjesta izbornika Njemačke nakon Eura

Matej Kačan • utorak, 09.03.2021.
Löw odlazi s mjesta izbornika Njemačke nakon Eura
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kako je službeno objavljeno od stranje njemačkog Saveza i samog izbornika, njemački izbornik Joachim Löw će nakon Europskog prvenstva na ljeto otići s izborničke funkcije nakon 15 godina provedenih na toj poziciji...

Iako mu ugovor traje do 2022. godine i kraja Svjetskog prvenstva u Kataru, njemački izbornik Joachim Löw s tog mjesta odlazi ovog ljeta, nakon europske nogometne smotre. Löw će tako na toj poziciji provesti punih 15 godina jer je na mjesto izbornika stigao 2006. nakon odlaska Jürgena Klinsmanna.

Löw je sa svojom reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, ali su posljednjih godina uspjesi izostali pa je Njemačka na SP u Rusiji 2018. ispala u skupini te se i tad očekivala ostavka ili otkaz. No, Savez je stao iza Löwa i ugovor je produžen do 2022.

"Ovaj korak činim vrlo svjesno, pun ponosa i ogromne zahvalnosti, ali sam u isto vrijeme vrlo motiviran za nadolazeće Europsko prvenstvo. Ponosan sam jer je nešto vrlo posebno i čast je za mene da budem uključen u rad za svoju zemlju. I zato što sam bio u mogućnosti raditi s najboljim nogometašima zemlje kroz gotovo punih 17 godina tijekom kojih sam mogao pomoći u njihovom razvoju", kazao je Löw.

"Još sam i zauvijek ću biti zahvalan Savezu (DFB) koji me uvijek podržavao te je pružao meni i ekipi idealno okružje za rad", poručio je Löw na odlasku. Njemačka je na Euru u skupini F koja je već proglašena "skupinom smrti" s Mađarskom, braniteljem naslova Portugalom i svjetskim prvakom Francuskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!