Košarka

Nastavila se NBA liga, Šamaniću tek sekunde protiv Dallasa

Matej Kačan • četvrtak, 11.03.2021.
Nastavila se NBA liga, Šamaniću tek sekunde protiv Dallasa

Susretima San Antonio Spursa protiv Dallas Mavericksa te Washington Wizardsa protiv Memphis Grizzliesa nastavljena je NBA liga nakon All-Star pauze, a pobjede su očekivano ostvarili domaćini...

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić nije dobio prave minute, a San Antonio Spursi ipak nisu uspjeli iznenaditi Dallas Maverickse u gostima u teksaškom derbiju nakon All-Star pauze. Oko tjedan dana smo bili bez kompetitivne NBA košarke, a onda se vratila s dva susreta u srijedu navečer.

Mavericksi su kod kuće ipak uspjeli pobjeći Spursima u zadnjoj četvrtini nakon 36 minute egala i stalnih promjena vodstva, a Dallas je sve odlučio 17:4 serijom za kraj i 114:105 pobjedu. Ključan je u završnici bio Kristaps Porzingis koji je zabio važne poene te je završio s 28 poena i 14 skokova, dok je Luka Dončić imao 22 poena, 12 skokova i 12 asistencija.

Kod Spursa je 30 poena uz 11 asistencija postigao DeMar DeRozan, dok je Šamanić nakon jako dobrih nekoliko utakmica ipak ispao iz rotacije povratkom zaraženih i izoliranih pa je na terenu proveo tek 36 sekundi. Novost je i ta da su se Spursi i LaMarcus Aldridge dogovorili da će centar biti na "hlađenju" te da neće igrati do kraja sezone.

Prvi susret također nije donio šokove. Memphis Grizzliesi su imali previše oružja za Washington Wizardse. Dobri su bili bekovi i s jedne i s druge strane pa su preko 20 išli Beal i Westbrook, ali i Morant i Desmond Bane, ali je prevagu donio Jonas Valanciunas u reketu Memphisa s 29 poena i 20 skokova za 127:112 pobjedu Memphisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!