Vodeni sportovi

Čudo u Šibeniku: Solaris održao lekciju gotovo kompletnom Jugu

Branimir Korać • četvrtak, 11.03.2021.
Čudo u Šibeniku: Solaris održao lekciju gotovo kompletnom Jugu
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Juga upisali su prvi ovosezonski poraz u hrvatskom prvenstvu, na gostovanju u Šibeniku izgubili su od domaćeg Solarisa 11:8...

Jugaši su priredili veliko razočaranje svojim navijačima porazom u gostima kod Solarisa 11:8. Trebalo bi se vratiti daleko u povijest da bi uopće pronašli kada je Solaris zadnji put slavio protiv Juga koji je očito u krizi i igrači nisu u pravom stanju nakon olimpijskih kvalifikacija.

Nema isprike za ovaj poraz, nedostajao je tek Paulo Obradović dok su svi ostali nastupili i to imali priličnu minutažu. Međutim Solaris je bio bolji i od početka je stvarao probleme Dubrovčanima. Dosad su međusobni dvoboji završavali uglavnom dvoznamenkastom razlikom ili na njenoj granici u korist Juga, prije samo dva mjeseca Jug je protiv Solarisa slavio 14:5, ali danas se dogodilo pomračenje za goste.

Od početka je Solaris bio u vodstvu da bi Jug dvije minute prije poluvremena prvi put izjednačio na 3:3. Međutim do odlaska na odmor Solaris radi seriju 3:0 i na poluvrijeme nosi neočekivanih 6:3.

U drugom dijelu Jug se približio na 7:6, 8:7 i 9:8, ali nikako više nije mogao do poravnanja. Na kraju su Goreta i Penava odveli Solaris na 11:8 za veliko slavlje u bazenu Crnice.

Pred Jugom je sada dvoboj protiv zagrebačke Mladosti, a u njega ulazi s tri poraza u zadnje četiri utakmice. Počelo je onom katastrofom protiv Pro Recca pa ga je svladao i Marseille i sada Solaris.

Solaris su predvodili Marin Šparada s 12 obrana, Antun Goreta s četiri gola i Jerko Penava s tri. Kod Juga četiri gola zabio je Loren Fatović, a dva Hrvoje Benić. Nije pomoglo niti čak 15 obrana Tonija Popadića.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!