Rukomet

Hrvatska doputovala u Montpellier, Horvat poručio: 'Vjerujem da smo spremni'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.03.2021.
Hrvatska doputovala u Montpellier, Horvat poručio: 'Vjerujem da smo spremni'

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u Montpellier gdje je očekuje nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre...

Izbornik Hrvoje Horvat debitirat će u toj ulozi na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Horvat najavljuje čvrstu i kvalitetnu obranu od koje će sve krenuti dalje.

"Znamo da je Hrvatskoj u prošlosti zaštitni znak bila obrana pa će tako biti i sada i ubuduće, na to smo se spremali i tako ulazimo u ovaj turnir. Znamo da je to preduvjet za dobar rezultat, znamo da u tom defenzivnom dijelu momčad pokazuje koliko je spremna za velike stvari, a ja vjerujem da smo spremni."

Isto tako od svojih igrača traži disciplinu i ne smiju gubiti koncentraciju kroz svih 60 minuta.

"Vjerujem da je rukomet misaona igra, u tom dijelu moramo dominirati i tu tražiti nekakve svoje adute budući da su Francuzi, Portugalci i Tunižani fizički jako moćne ekipe. Imamo igrače za to, imaju jako brze procesore i vjerujem da ćemo na taj način uspjeti parirati i odvesti vodu na svoj mlin bez neke otvorene jurnjave. Nikako ne smijemo izgubiti disciplinu i moramo kontrolirati utakmicu svih 60 minuta."

Francuskoj dajke status favorita, ima kvalitetu, a uostalom igra i na domaćem parketu.

"Domaći teren ima svoje prednosti i mane, bit će određen pritisak na njima. Dajemo im tu ulogu favorita budući da su na domaćem terenu. Respektiramo maksimalno sve tri ekipe, ne bojimo se nikoga i sigurno ćemo tražiti svoju šansu."

Ne treba podcijeniti niti Portugalce i Tunis koji također imaju jako kvalitetnu reprezentaciju.

"Portugalci su najduže na okupu i zajedno, imaju tu prednost što su dobro uigrani budući da im dobar dio reprezentacije dolazi iz Porta i tu vidim neku njihovu prednost nad ostalim reprezentacijama. Tunis je jedna od boljih ekipa van europskog kontinenta, zaslužuju maksimalan respekt i dugo su u vrhu tog svjetskog rukometa te sigurno i oni imaju svoju računicu i gledaju prema Tokiju."

Što se tiče zdravstvenog stanja, svi su spremni za nastup.

"Osim Stepančića i Šipića koji su ranije otpali, svi su tu na broju, sitnih ozljedica je bilo, ali svi su gurnuli probleme pod tepih i stavili se na raspolaganje reprezentaciji."

"Prvenstveno moramo u svemu tome uživati, nema svatko priliku u životu prezentirati svoju zemlju na ovaj način i boriti se za Olimpijske igre. To je čast koju smo svi prihvatili i zajedno pušemo u isto jedro, mislim da je to jedini pravi put."

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!