Ostali sportovi

Osječani nakon deset godina osvojili Kup Hrvatske

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.03.2021.
Osječani nakon deset godina osvojili Kup Hrvatske

Odbojkaši Murse Osijek u finalu Kupa Hrvatske u svojoj su dvorani Gradski vrt s 3-1 (17-25, 25-23, 25-20, 25-22) pobijedili momčad Ribole Kaštela i nakon deset godina osvojili taj vrijedan trofej.

Zanimljivo, i prije deset godina u finalu su Osječanima suparnici bili također Kaštelani.

U ovom je finalu prikazana sjajna odbojkaška predstava, što samo potvrđuje ovogodišnje tvrdnje da je domaća liga izjednačenija nego ikada.

Iako favoriti, Osječani su se i te kako morali pomučiti za pehar koji im je udijelio predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Kaštelani su furiozno osvojili prvi setu kojem su poveli 9-1, ostavivši na kraju domaćina tek na 17 poena. No, Mursa, u ovoj sezoni još uvijek neporažena momčad, u svom 20. ovogodišnjem službenom susretu u nastavku je ubacila u višu brzinu i na kraju zasluženo pobijedila s 3-1. Iako, sva tri preostala seta bila su vrlo izjednačena, vodila se doslovno borba za svaki poen, ali na kraju su više snage i kvalitete imali Osječani, zasluženo osvojivši trofej.

Ovo finale Kupa Hrvatske sjajna je najava i play-offa domaće Superlige sljedeći mjesec, u kojoj će se još, osim Murse i Kaštela, prema plasmanu na tablici naći i Mladost i Split.

Najbolji igrač susreta proglašen je Stojan Ilijev iz Murse Osijek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!