Košarka

Šarić dobar u nastavku pozitivnog niza Sunsa, Clippersi pregazili Warriorse

Branimir Korać • petak, 12.03.2021.
Šarić dobar u nastavku pozitivnog niza Sunsa, Clippersi pregazili Warriorse

Dvojica hrvatskih reprezentativaca noćas su nastupila u NBA ligi. Dario Šarić sa Sunsima je slavio u Portlandu, a Ivica Zubac s Clippersima je slavio protiv Warriorsa...

All-Star pauza nije zaustavila Sunse. Gostovali su kod Portland Trail Blazersa i upisali pobjedu 127:121 što im je peta uzastopna pobjeda i drugo mjesto Zapada.

Nakon što je propustio All-Star utakmicu zbog problema s koljenom, vratio se Devin Booker i odmah odigrao vrhunsku utakmicu. Predvodio je svoju momčad koja je tako došla do 17. pobjede u zadnjih 20 utakmica, a Bookeru je ovo bila 100. utakmica s 30 i više poena.

Blazersi su imali vodstvo uoči zadnje četvrtine, ali vrlo brzo je Phoenix napravio preokret i mirno priveo utakmicu kraju.

Booker je ubacio 35 poena uz osam asistencija i pet skokova, a Chris Paul dodao je 19 poena i sedam asistencija. Dario Šarić za 24 minute ubacio je 11 poena (5/7 za dva. 0/2 za tri, 1/2 slobodna) uz pet skokova.

Kod Blazersa Damian Lillard ubacio je 30 poena (5/12 trica) uz osam asistencija i sedam skokova, Gary Trent dodao je 17 poena, a Enes Kanter 16 poena i 11 skokova.

Clippersi su pregazili Warriorse koji su izgubili 130:104, a poraz je mogao biti još puno uvjerljiviji. Ništa Warriorsima nije polazilo za rukom i vrlo rano postalo je jasno u kojem smjeru ie ovaj susret. Stephen Curry, Draymond Green i društvo rano su postali svjesni kako će ovdje dobiti dodatne minute odmora.

Kawhi Leonard bio je vrlo raspoložen i predvodio je Clipperse s 28 poena i devet skokova, Paul George dodao je 17 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Serge Ibaka 16 poena i 14 skokova. Ivica Zubac zadovoljio se sa 16 minuta za vrijeme kojih je ubacio devet poena (2/3 za dva, 5/6 slobodna) uz tri skoka.

Kod Warriorsa po 15 poena ubacili su Andrew Wiggins (osam skokova) i Kelly Oubre (šest skokova).

NBA:
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 121:127
LA Clippers - Golden State Warriors 130:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!