Rukomet

Tri turnira, 12 kandidata, šest mjesta, u igri viza za Tokio

Branimir Korać • petak, 12.03.2021.
Tri turnira, 12 kandidata, šest mjesta, u igri viza za Tokio
Foto: Pixsell

Posljednje vize za Olimpijske igre vade se do nedjelje u Montpellieru, Podgorici i Berlinu. Još se traži šest sudionika olimpijskog rukometnog turnira...

Olimpijske igre u Tokiju nisu od jučer u fokusu rukometne javnosti, već mjesecima o njima se priča kao o nečem što je apsolutni prioritet. Još tamo nakon osvajanja srebra na Europskom prvenstvu, kada je Hrvatska tim plasmanom osigurala mjesto u kvalifikacijama, one su postavljene kao apsolutni prioritet.

Za neke igrače ovo je ujedno i zadnji put da mogu nastupiti na Olimpijskim igrama što je svakako ogroman motiv, ali gotovo sve reprezentacije imaju i te starije igrače koji se možda i planiraju oprostiti u Tokiju.

Šest reprezentacja sudionika Olimpijskih igara već je poznato. Mjesto u Tokiju zaslužili su domaćin Japan, svjetski prvak iz 2019. godine Danska, pobjednik Panameričkih igara Argentina, europski prvak Španjolska, afrički prvak Egipat te pobjednik azijskih kvalifikacija Bahrein.

Preostalih šest sudionika saznat ćemo kroz ova tri turnira koja su na raspoedu do nedjelje. Sa svakog turnira po dvije najbolje reprezentacije nastupit će na Olimpijskim igrama.

Kvalifikacijski turnir 1 trebao je biti održan u Norveškoj, ali epidemiološka situacija nije to dopustila i odlučeno je kako će biti održan na neutralnom terenu u Podgorici koja će tako u tjedan dana ugostiti i muški i ženski kvalifikacijski turnir.

Na tom turniru za prva dva mjesta borit će se apsolutni favoriti Norvežani te Brazil, Čile i Južna Koreja.

Drugi kvalifikacijski turnir nama je i najzanimljiviji, a na njemu se sastaju Francuska, Hrvatska, Portugal i Tunis. Sama imena sudionika govore kako je ovo značajno kvalitetniji i teži turnir od onog podgoričkog, no i turnir u Berlinu je vrlo jak i zanimljiv.

Riječ je o turniru broj 3 na kojem će igrati domaćin Njemačka, Švedska, Slovenija i Alžir. Sve tri europske reprezentacije vide se u Tokiju, Alžir je autsajder, ali nije za podcijeniti.

Od kvalitetnijih reprezentacija, već sada je jasno da Tokio neće vidjeti s azijskog kontinenta Katar te od Europljana reprezentacije poput Mađarske, Islanda, Bjelorusije, Sjeverne Makedonije, Švicarske, Srbije, Poljske, Rusije...

Sve utakmice hrvatske reprezentacije možete pratiti u izravnim prijenosima na RTL-u. Naravno, ne propustite niti emisiju Vrijeme je za rukomet koja ide svakodnevno uoči i nakon hrvatske utakmice.

Raspored skupine 2

PETAK

18:30 Tunis - Portugal
21:00 Francuska - Hrvatska RTL

SUBOTA

18:30 Hrvatska - Portugal RTL
21:00 Francuska - Tunis

NEDJELJA

18:30 Hrvatska - Tunis RTL
21:00 Francuska - Portugal

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!