Tenis

Čilića u prvom kolu Acapulca zaustavio Amerikanac s pozivnicom

Matej Kačan • utorak, 16.03.2021.
Čilića u prvom kolu Acapulca zaustavio Amerikanac s pozivnicom

Hrvatski tenisač Marin Čilić odmah je završio svoj nastup na turniru u Acapulcu. Bolji od njega u dva seta bio je Amerikanac Sebastian Korda...

Nastavlja se strmoglavi pad u formi Marina Čilića. Hrvatski je tenisač upisao poraz u prvom kolu Acapulca nakon što je odmorio dva tjedna nakon ispadanja u polufinalu Singapura. Čilića je lako u dva seta svladao 92. igrač svijeta.

Sebastian Korda američki je tenisač koji je dobio pozivnicu za ovaj turnir i za početak ju je vrlo dobro iskoristio. Čilić je najbolju priliku imao u prvom setu kad je imao 5:2 i trebao je servirati za set, ali Korda radi dva breaka i okreće prvi set za 7:5 nakon sat i osam minuta.

Drugi set kreće jako čudno i, gotovo kao u ženskom tenisu, imamo mnogo breakova pa čak u prvih pet igara zaredom igrač ne može zadržati svoj servis. Iz toga je bolje isplivao Korda koji je napravio tri breaka nasuprot Čilićeva dva te je poveo s 4:2, a onda radi i još jedan.

Amerikanac si nije dopustio što i Čilić u prvom setu pa je svoju 5:2 prednost suvereno zadržao i odmah pretvorio u pobjedu i drugo kolo. Tamo ga čeka sedmi nositelj, Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

ATP Acapulco, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) - Sebastian Korda (SAD, WC) 5:7, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 16.03.2021. u 19:42
    Čiliću,daj se nemoj više blamirati i oprosti se nemoj nas više mučiti.
    Šojka Rugalica