Zimski sportovi

Otkazani superveleslalomi, Kriechmayru i Gut-Behrami Mali globus

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.03.2021.
Otkazani superveleslalomi, Kriechmayru i Gut-Behrami Mali globus

Ženski i muški superveleslalomi finala Svjetskog kupa u alpskom skijanju, zakazani za četvrtak u švicarskome Lenzerheideu, otkazani su zbog vremenskih neprilika, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Zbog trenutne vremenske situacije s maglom, žiri, švicarski organizatori skijanja i svi sudionici odlučili su otkazati super-G utrke, stoji na stranici FIS-a, a na finalu Svjetskog kupa, propisi određuju da se utrke ne mogu premještati za drugi dan.

Otkazivanje superveleslaloma omogućilo je Austrijancu Vincentu Kriechmayru da osvoji Mali globus u ovoj disciplini, dok je Švicarka Lara Gut-Behrami već ranije osigurala naslov u superveleslalomu.

U srijedu su otkazani i utrke spusta.

Ovo otkazivanje najviše je odgovaralo Francuzu Alexisu Pinturaultu i Slovakinji Petri Vlhovoj, koji su na vrhu ukupnog poretka i vrlo su blizu osvajanju velikog Kristalnog globusa sa samo dvije preostale utrke,veleslalom i slalom, u subotu i nedjelju.

Pinturault vodi s 31 bodom više od švicarskog rivala Marca Odermatta,

"Nisam očekivao otkazivanje. Ne želim reći da je to dobra vijest, ali događa se", rekao je Pinturault.

Slovakinja Petra Vlhova još je u boljoj situaciji jer ima 96 bodova više od švicarske specijalistice za brzinske discipline Lare Gut-Behrami, koja ove sezone nije vozila slalom.

U petak je na programu finala paralelno natjecanje mješovitih ekipa, koje se ne računa za pojedinačni poredak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!