Nogomet

Njemački reprezentativci iz Premier lige ipak na raspolaganju izborniku

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 18.03.2021.
Njemački reprezentativci iz Premier lige ipak na raspolaganju izborniku
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Njemački reprezentativci koji igraju u Premier ligi ipak će biti na raspolaganju izborniku Joachimu Löwu na početku kvalifikacija za SP 2022 nakon što su njemački autoriteti ublažili stroga pravila protiv koronavirusa za reprezentativce...

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw moći će koristiti igrače iz engleskih klubova na predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2022., nakon što su vlasti u Njemačkoj promijenile pravila o strogoj karanteni pri dolasku u zemlju, priopćili su u četvrtak iz Njemačkog nogometnog saveza (DFB).

Lokalne zdravstvene institucije u Duisburgu pristale su igračima iz engleske Premier lige dopustiti ulazak u Njemačku pod uvjetima takozvane "radne karantene", koja im ne dopušta kontakt s osobama izvan prostora za treninge i odigravanje utakmica. Za dolaske iz Velike Britanije na snazi je obveza boravka u dvotjednoj izolaciji, čime Nijemci pokušavaju spriječiti širenje britanskog soja novog koronavirusa, a prethodno se ta odredba odnosila i na profesionalne nogometaše.

No, Löw će za dvoboje protiv Islanda (25. ožujka) i Sjeverne Makedonije (31. ožujka) u kojima će Njemačka biti domaćin u Duisburgu, moći koristiti veznjaka Manchester Cityja Ilkaya Gündogana, Arsenalovog vratara Bernda Lena i Chelseajev trojac Tima Wernera, Kaija Havertza i Antonija Rüdigera.

Između dva domaća nastupa, njemačka reprezentacija će gostovati u Rumunjskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!