Košarka

Šarić i Bogdanović upisali poraz od svojih bivših klubova

Branimir Korać • petak, 19.03.2021.
Šarić i Bogdanović upisali poraz od svojih bivših klubova

Dario Šarić i Bojan Bogdanović nisu noćas briljirali, a njihove sadašnje momčadi poražene su od njihovih bivših. Bogdanović je bio posebno neprecizan uz još jednom veliki broj promašenih šuteva...

Phoenix Sunsi upisali su poraz na svom parketu od Minnesote, bivše momčadi Darija Šarića. Timberwolvesi su imali Anthonyja Edwardsa i Karl-Anthonyja Townsa na višoj razini od ostalih i na kraju su posve zasluženo došli do pobjede.

U završnici susreta kod 121:118 za Minnesotu, Šarić je poslan na liniju slobodnih bacanja sedam sekundi prije kraja, prvo bacanje je pogodio, drugo namjerno promašio, ali loptu je uhvatio Towns i plan Sunsa je propao.

Šarić je na parketu proveo 22 minute i ubacio osam poena (2/5 za dva, 1/3 za tri, 1/2 slobodna) uz osam skokova. Devin Booker ubacio je 35 poena uz šest asistencija, a po 17 poena dodali su Mikal Bridges (osam asistencija i pet skokova) te Chris Paul (sedam skokova, pet asistencija).

Kod Minnesote dvojac je sve sam napravio. Edwards je ubacio 42 poena uz sedam skokova, a Towns 41 poen (5/7 trica) uz deset skokova i osam asistencija.

Bojan Bogdanović odradio je još jednu lošu utakmicu. Šutirao je iz igre 2/12, Jordan Clarkson 2/11, Georges Niang 1/7, Gobertova slobodna bacanja 2/10, nimalo ne čudi što su Wizardsi na kraju gotovo rutinski dobili.

Od početka nije išlo, Wizardsi su lakoćom stvorili razliku i sa samo dvojicom raspoloženih igrača Jazz nije imao odgovor.

Bogdanović je za 31 minutu ubacio šest poena (2/6 za dva, 0/6 za tri, 2/2 slobodna) uz pet skokova i tri osvojene lopte. Donovan Mitchell ubacio je 42 poena uz šest asistencija, a Joe Ingles dodao je 34 poena (8/10 trica) uz pet skokova.

Kod pobjednika Bradley Beal zaustavio se na 43 poena i pet asistencija, a Russell Westbrook 35 poena, 15 skokova i 13 asistencija.

NBA:
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 119:123
Washington Wizards - Utah Jazz 131:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!