Tenis

Talijan Musetti iznenadio Grigora Dimitrova, Tsitsipas u tri seta do polufinala

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 19.03.2021.
Talijan Musetti iznenadio Grigora Dimitrova, Tsitsipas u tri seta do polufinala

Na ATP turniru u Acapulcu odigrani su četvrtfinalni susreti, a najveće iznenađenje priredio je Talijan Lorenzo Musetti pobjedom protiv Grigora Dimitrova...

Talijanski kvalifikant Lorenzo Musetti (ATP - 120.) po prvi put u karijeri probio se do polufinala na ATP turnirima serije 500 pobijedivši u četvrtfinalu natjecanja u meksičkom Acapulcu nekadašnjeg trećeg tenisača svijeta Bugarina Grigora Dimitrova (ATP - 16.) sa 6:4, 7:6(3).

Za 19-godišnjeg Musettija to je drugo polufinale u karijeri, nakon što je prošle godine bio među četiri najbolja na ATP turniru na Sardiniji.

Talijan će se za svoje prvo finale boriti protiv prvog nositelja Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP - 5.) koji je sa 7:5, 4:6, 6:3 svladao Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea (ATP - 18.).

Jedan će finalist zasigurno biti Nijemac, jer će se drugom nositelju Alexanderu Zverevu (ATP - 7.), kojemu je Norvežanin Casper Ruud predao četvrtfinalni meč bez borbe, u polufinalu suprotstaviti sunarodnjak Dominik Koepfer (ATP - 71.) koji je sa 7:5, 6:4 bio bolji od Britanca Camerona Norrieja (ATP - 61.).

ATP Acapulco - četvrtfinale
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 1) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 7) 7:5, 4:6, 6:3
Lorenzo Musetti (Italija) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 5) 6:4, 7:6(3)
Dominik Koepfer (Njemačka) - Cameron Norrie (Velika Britanija) 7:5, 6:4
Alexander Zverev (Njemačka, 2) - Casper Ruud (Norveška, 8) predaja bez borbe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!