Košarka

Sunsi lakoćom svladali oslabljene prvake, Šarić skromnog učinka

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.03.2021.
Sunsi lakoćom svladali oslabljene prvake, Šarić skromnog učinka

Phoenix Sunsi nisu imali problema protiv oslabljenih Los Angeles Lakersa, a u visokoj pobjedi Dario Šarić nije ostvario posebno velik učinak...

Los Angeles Lakersi bez ozlijeđenih Anthonyja Davisa i LeBrona Jamesa su potpuno duga momčad. Ne treba biti posebno velik stručnjak da bi se znao utjecaj njih dvojice na momčad i kakvu kvalitetu donose stoga su bez njih Phoenix Sunsi imali puno lakši zadatak.

Od druge dionice tijekom koje su prvi put uhvatili dvoznamenkastu razliku, Sunsi nisu dopustili Lakersima da se ozbiljnije približe. U nekoliko navrata uspjeli su Lakersi doći na jednoznamenkastu razliku, ali ne i ozbiljnije zaprijetiti.

U zadnjoj dionici došli su najbliže kada je Dennis Schröder s linije slobodnih bacanja smanjio na 96:89. No odmah je Phoenix uzvratio, Devin Booker, Jae Crowder i Deandre Ayton napravili su seriju 7:0 i odvojili Sunse.

Minutu i 12 sekundi prije kraja Mikal Bridges odveo je Phoenix na 111:93 što je bila najviša razlika da bi do kraja susreta u iščekivanju završetka ukupno bio ubačen jedan jedini poen i to Kostasa Antetokounmpa s linije slobodnih bacanja.

Najbolji kod Sunsa bili su s po 26 poena Ayton (osam skokova) i Booker (devet skokova) dok je Chris Paul dodao 11 poena, deset skokova i 13 asistencija. Dario Šarić za 15 minuta ubacio je četiri poena (1/3 za dva, 0/3 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka i dvije asistencije.

Kod Lakersa Montrezl Harrell ubacio je 23 poena uz deset skokova, a Dennis Schröder dodao je 22 poena.

NBA:
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 111:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!