Tenis

Ana Konjuh do prve pobjede na WTA Touru nakon više od tri godine

Branimir Korać • srijeda, 24.03.2021.
Ana Konjuh do prve pobjede na WTA Touru nakon više od tri godine
Foto: Pixsell

Ana Konjuh napokon je došla do pobjede u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira, prve nakon više od tri godine i turnira u Brisbaneu...

Sjajne vijesti dolaze s turnira u Miamiju. Ana Konjuh dobila je pozivnicu za glavni ždrijeb, odradila je odličan posao na startu i odmah upisala pobjedu. Ovo je prva pobjeda Ane Konjuh u glavnom ždrijebu na WTA Touru još od turnira u Brisbaneu na početku 2018. godine kada je svladala Kiki Bertens.

Konjuh je od tada prolazila kroz pakao, problemi s ozljedom lakta doveli su je gotovo na rub završetka karijere, borila se, bila je više puta operirana i sada se postupno vraća.

U Miamiju je igrala protiv Čehinje Katerine Siniakove i slavila je nakon velike borbe u dva seta.

Sa Siniakovom je već ranije igrala, 2016. godine u Dohi i nije imala lagan posao. Tada je u zadnjoj rundi kvalifikacija slavila s 3:6, 7:5, 6:4.

Ovdje je za pobjedu trebala gotovo dva sata i slavila je sa 7:6, 7:5.

Čehinja je u meč ušla vodstvom 3:0, ali Konjuh se vratila na 3:3 i nakon toga držala svoj servis do kraja seta. U tie-breaku je bila bolja sa 7:3.

U drugi set Siniakova ponovno ulazi bolje, vodila je s 5:2 uz dupli break, ali tu je stala. Nije uzela više niti gem, nije imala niti jednu meč loptu, a Konjuh je s pet gemova u nizu uzela pobjedu i mjesto u drugom kolu.

Tamo će igrati protiv 18. nositeljice, Amerikanke Madison Keys.

Miami, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, WC) - Katerina Siniakova (Češka) 7:6(3), 7:5

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!