Nogomet

Zabrinjavajući podaci: Četiri vezana službena poraza, tek jedna pobjeda u gostima od SP

Matej Kačan • četvrtak, 25.03.2021.
Zabrinjavajući podaci: Četiri vezana službena poraza, tek jedna pobjeda u gostima od SP
Foto: Pixsell

Porazom od Slovenije, hrvatska nogometna reprezentacija je po prvi put u svojoj povijesti povezala četiri službena poraza, a nastavila je i očajnu formu u gostima...

Poraz Hrvatske od Slovenije na početku kvalifikacija za SP 2022. nije sam po sebi dramatičan po pitanju jednog poraza ili konteksta samih kvalifikacija, ali ono što zabrinjava je forma Hrvatske još od završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Naime, ovaj je poraz bio četvrti poraz u nizu u službenim utakmicama reprezentacije. U Ligi nacija je Hrvatska u nizu gubila od Francuske, Švedske i Portugala, a onda i protiv Slovenije u kvalifikacijama te je to prvi takav niz u povijesti svjetskih doprvaka.

Uz to, brine i gostujuća forma Hrvatske nakon srebra u Rusiji. Hrvatska u tih deset službenih utakmica u dvije i pol godine ima čak sedam poraza uz dva remija i tek jednu pobjedu, onu protiv Slovačke u Trnavi. Gol-razlika u tim susretima je 12-23, a tek jednom je Hrvatska ostala prazne mreže.

Bilo je to u 4:0 pobjedi protiv Slovačke. Ako nizu od četiri službena poraza pridodamo i remi s Turskom u prijateljsko susretu, dolazimo do brojke od pet uzastopnih utakmica bez pobjede još od slavlja nad Švedskom 11. listopada prošle godine.

U tih pet susreta Hrvatska ima gol-razliku 7-11, a ako izuzmemo susret s Turskom je to 4-7. Hrvatska je i prije imala nizove od šest utakmica bez pobjede, ali su to bile kombinacije prijateljskih susreta i službenih utakmica. Niz od četiri službena poraza još se nije dogodio i jasno je da Zlatko Dalić ima dosta toga za promijeniti i popraviti.

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!