Košarka

Gorica traži pobjedu protiv MZT-a: 'Došli smo pokazati da tablica nije realna'

Sportnet, Matej Kačan • četvrtak, 25.03.2021.
Gorica traži pobjedu protiv MZT-a: 'Došli smo pokazati da tablica nije realna'
Foto: Pixsell

Košarkaši Gorice hvataju zadnji vlak za doigravanje ABA 2 lige, a na tom putu stoji vrlo jaka momčad MZT-a koju će Sesarova ekipa pokušati svladati...

Košarkaši Gorice su na posljednjem ABA 2 balonu u Zlatiboru krenuli pobjedom protiv domaćina te su si zadržali šanse za doigravanje koje bi bile mnogo veće da je Gorica bila na prvom turniru. No, borba se nastavlja i sljedeći ispit je onaj protiv MZT u četvrtak.

Trener Gorice Josip Sesar prvo se za službene stranice osvrnuo na pobjedu nad domaćinom:

"Iskreno mi je žao što nismo mogli doći na prvi turnir ovdje na Zlatibor i to nam nedostaje u ukupnom poretku. Što je tu je, moramo gledati prema naprijed. Znali smo da domaćinu nedostaje nekoliko igrača i znali smo da smo kvalitetniji. Dobro smo se pripremili, ali smo imali neku psihološku blokadu u prvom poluvremenu. Cijelo vrijeme smo igrali ‘koš za koš’, iako smo imali nekoliko prilika otići na veću razliku, ali nismo uspjeli. Dogovorili smo se da ih u drugom poluvremenu pokušamo ritmom i svojom agresivnom obranom izmoriti, što smo i napravili. Pokazuje to njihova samo 23 poena u nastavku. Čestitam svojim igračima", kazao je.

No, vremena za neke velike analize nema te se Gorica već okreće MZT-u koji je jaka ekipa, ali Gorici pobjeda treba.

"MZT je momčad sastavljena kao jedan od favorita ovog natjecanja. Imaju par makedonskih reprezentativaca, a imaju i nekoliko odličnih stranaca. Igra im je naslonjena na centra Bojića koji je nezgodan, k tome i ljevoruk. Dosta je sposoban u rješavanjima situacija jedan na jedan pod obručem. Međutim, mi ćemo se dobro pripremiti, imamo danas završni trening i napravit ćemo scouting najbolje što možemo. Vidjet ćemo na utakmici što nas čeka, uz malo sreće i dobar dan mislim da imamo neke svoje šanse", poručio je trener.

Velika uzdanica Gorice je i Mate Kalajžić koji smatra da stanje na tablici nije realno zbog upisanih poraza u prvom balonu u koji Gorica nije stigla, a momčad je motivirana da to i pokaže:

"MZT Skopje je jako dobra i prilično iskusna ekipa. Iako imaju dvije pobjede više od nas još postoji mogućnost da se i oni zatvore u krug s nama na kraju. Kao i uvijek idemo dati sve od sebe i pokušati doći do važne pobjede. Došli smo pokazati na ovaj zadnji turnir da naše mjesto na tablici nije realno", kazao je bek.

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!