Nogomet

Šemper: 'Mislim da će se protiv Švicaraca moći igrati više nego protiv Portugalaca'

Mihaela Bradovski • petak, 26.03.2021.
Šemper: 'Mislim da će se protiv Švicaraca moći igrati više nego protiv Portugalaca'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija upisala je poraz u prvom susretu na Europskom prvenstvu u Sloveniji gdje je Portugal bio bolji s 1:0...

Znalo se da će biti teško i tako je i bilo. Hrvatska se trudila i borila, ali Portugalci su pokazali kako su bolji protivnik i na kraju su zasluženo slavili.

"Igrali smo jako tešku utakmicu i dali smo svoj maksimum. Igrali smo protiv Portugala koji je tehnički i taktički savršena momčad i sigurno jedan od favorita za prvo mjesto u skupini, ako ne i na Prvenstvu. Uvijek ostaje žal da smo mogli više, ali brzo dolazi sljedeća utakmica i nema previše vremena za razmišljanjem o Portugalu. Moramo se okrenuti sljedećoj utakmici koja je već u nedjelju, moramo probati pobijediti i vratiti se u turnir", kaže Adrian Šemper.

Slijedi dvoboj prpotiv Švicarske koja nije slučajno svladala Englesku i pred Hrvatskom je još jedan vrlo ozbiljan ispit.

"Od danas krećemo s pripremom za Švicarsku, to je sigurno jako dobra momčad i nije iznenađenje što su pobijedili Englesku. Mislim da se mi više moramo fokusirati na našu igru, na naše prednosti koje imamo. Svi znamo da prema naprijed možemo slomiti svakog protivnika, vjerujem da to možemo pokazati već u nedjelju protiv Švicarske. Mislim da će se protiv Švicaraca moći igrati više nego protiv Portugalaca."

Protiv Portugala je bilo dosta posla, a Šemper ga je dobro odrađivao.

"Bilo je posla, gotovo cijelo prvo poluvrijeme stajali smo iza u bloku što je bio jedini način da se obranimo od njih jer su tehnički i taktički jako dobri. Bez obzira na rezultat, mislim da je cijela ekipa odradila jako dobar posao i šteta što nismo uspjeli napraviti nešto više prema naprijed."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!