Tenis

Sjajna Ana Konjuh bolja i od pobjednice Roland-Garrosa za osminu finala!

Matej Kačan • subota, 27.03.2021.
Sjajna Ana Konjuh bolja i od pobjednice Roland-Garrosa za osminu finala!

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nastavlja pričati najljepšu priču ženskog dijela turnira u Miamiju. Nakon velike pauze se Konjuh u velikom stilu vratila na WTA tour, a u trećem kolu Miamija je svladala pobjednicu Roland-Garrosa, Poljakinju Igu Swiatek...

Niti poljsko čudo od djeteta, aktualna pobjednica Roland-Garrosa Iga Swiatek nije uspjela zaustaviti bajku Ane Konjuh na WTA turniru Master 100 serije u Miamiju. Konjuh se plasirala u osminu finala Miamija te nastavlja povratak u velikom stilu na WTA scenu.

Hrvatska je tenisačica svladala 16. igračicu svijeta u tri seta i za dva sata i 15 minuta igre. Konjuh je uzela break za 2:1 u prvom setu, ali to nije uspjela obraniti već na sljedećem servisu u koji kreće s jako loših 0:40 i Swiatek izjednačava.

No, Konjuh uzvraća istom mjestom i na servisu Poljakinje vrlo uvjerljivo otvara s 0:40, radi još jedan break za 3:2, a onda ga i potvrđuje za 4:2. Tu je prednost zadržala i do kraja seta za 6:4 i 1-0. I u drugom setu je Konjuh imala priliku za brzo riješiti meč, ali nije koristila šanse.

Imala je break loptu pri 1:1, a onda još i četiri prilike za oduzimanje servisa pri 2:2, ali je Swiatek sve spasila i onda napravila dva breaka za 6:2 i izjednačenje. No, u trećem setu je Konjuh uzela ponuđeno. Drhtavi servis Poljakinje još je jednom ponudio šanse pa Hrvatica oduzima servis za 2:1, a onda radi isto i za 4:1.

Do kraja više nije bilo drame i Konjuh sa 6:2 slavi i radi pravu senzaciju ulaskom među 16 najboljih na jednom od najjačih turnira svijeta, i to nakon oko tri godine pauze i bez WTA pobjede zbog raznih ozljeda i operacija. U osmini finala će Konjuh igrati protiv Anastasije Sevastove kojoj je treća igračica svijeta Simona Halep predala bez borbe.

WTA Miami, treće kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, WC) - Iga Swiatek (Poljska, 15) 6:4, 2:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!